Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü bazı ilçelerde okulların tedbir amaçlı tatil edildiğini duyurdu. Peki Tokat’ta okullar tatil mi, hangi ilçelerde eğitime ara verildi?
Tokat’ta Okullar Tatil mi?
Tokat’ta gece saatlerinde yaşanan 5.5 büyüklüğündeki deprem sonrası eğitimle ilgili önemli bir karar alındı. Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır, yapılan değerlendirmelerin ardından bazı ilçelerde 13 Mart tarihinde eğitime ara verildiğini açıkladı.
Kararın, öğrencilerin ve eğitim personelinin güvenliği göz önünde bulundurularak tedbir amaçlı alındığı belirtildi.
Tokat’ta Hangi İlçelerde Okullar Tatil Edildi?
Depremin ardından yapılan açıklamaya göre Tokat’ta 4 ilçede okullar tatil edildi. Eğitime bir gün ara verilen ilçeler şöyle:
Niksar
Erbaa
Başçiftlik
Reşadiye
Yetkililer, bölgede hasar tespit ve güvenlik çalışmalarının sürdüğünü belirtti.
Niksar’da Okullar Tatil mi?
Depremin merkez üssü olan Niksar ilçesinde de eğitim faaliyetlerine ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 13 Mart günü için okulların tatil edildiği bildirildi.
Kararın, deprem sonrası yapılan incelemeler ve öğrencilerin güvenliği dikkate alınarak alındığı ifade edildi.
Valilikten Deprem Sonrası Açıklama
Tokat Valiliği de deprem sonrası resmi sosyal medya hesapları üzerinden bir açıklama yaptı. Açıklamada, Niksar merkezli 5.5 büyüklüğündeki depremin çevre illerde de hissedildiği belirtilerek ilk belirlemelere göre ciddi bir olumsuz durumun bulunmadığı aktarıldı.
Valilik, ekiplerin sahada incelemelerine devam ettiğini ve gelişmelerin yakından takip edildiğini belirterek vatandaşlara “geçmiş olsun” mesajı iletti.