İzmir'de yaşayan vatandaşlar, “İzmir'de sular ne zaman gelecek?” ve “İZSU su kesintisi hangi ilçelerde var?” sorularına yanıt arıyor. İZSU'nun açıkladığı programa göre kesintilerin nedeni bölgelere göre ana boru ve branşman arızaları ile bağlantı çalışmaları olarak açıklandı.
Kesintilerin tahmini bitiş saatleri ise ilçelere göre değişiklik gösteriyor.
İzmir'de bugün hangi ilçelerde su kesintisi var?
3 Eylül Perşembe günü İZSU'nun kesinti programında yer alan ilçeler Bornova, Güzelbahçe, Karaburun, Narlıdere, Urla ve Ödemiş oldu.
İşte ilçe ve mahalle bazında İzmir su kesintisi saatleri:
Bornova su kesintisi
Mahalle: Erzene, Evka 3
Kesinti saati: 03 Eylül 2026, 08.35-10.35
Tahmini süre: 2 saat
Arıza nedeni: Ana boru arızası
İZSU'nun açıklamasına göre Bornova Evka 3 Mahallesi'ndeki 101/3 Sokak içerisinde meydana gelen ana boru arızası nedeniyle bölge vanası kapatıldı. Çalışmanın tamamlanmasının ardından suyun yeniden verilmesi bekleniyor.
Güzelbahçe su kesintisi
Mahalle: Maltepe
Kesinti saati: 03 Eylül 2026, 09.30-11.30
Tahmini süre: 2 saat
Arıza nedeni: Branşman arızası
Limanreis Yıldız Sokak'ta meydana gelen branşman arızası nedeniyle bölge vanasının kapatıldığı bildirildi. Bu nedenle Maltepe Mahallesi'nde belirtilen saatler arasında su kesintisi uygulanacak.
Karaburun su kesintisi
Mahalle: Salman
Kesinti saati: 03 Eylül 2026, 09.00-11.00
Tahmini süre: 2 saat
Arıza nedeni: Ana boru arızası
Salman Mahallesi Denizgiren küme evleri bölgesinde meydana gelen ana boru arızası nedeniyle su kesintisi yapılacağı açıklandı. Kesintiden özellikle Denizgiren küme evleri bölgesinin etkilenmesi bekleniyor.
Narlıdere su kesintisi
Mahalle: Limanreis
Kesinti saati: 03 Eylül 2026, 09.19-11.19
Tahmini süre: 2 saat
Arıza nedeni: Branşman arızası
Limanreis Yıldız Sokak'taki branşman arızası nedeniyle bölge vanasının kapatıldığı belirtildi. Çalışma süresince Limanreis Mahallesi'nde su kesintisi yaşanacak.
Urla su kesintisi
Mahalle: İskele
Kesinti saati: 03 Eylül 2026, 09.27-13.27
Tahmini süre: 4 saat
Çalışma nedeni: Bağlantı çalışması
İZSU verilerine göre Urla'nın İskele Mahallesi'nde eski hattan yeni hatta geçiş çalışması yapılacak. Bu nedenle mahallede yaklaşık 4 saat süreyle su kesintisi uygulanması planlanıyor.
Ödemiş su kesintisi
Mahalle: Ovakent
Kesinti saati: 03 Eylül 2026, 09.00-14.00
Tahmini süre: 5 saat
Arıza nedeni: Ana boru arızası
Ödemiş Ovakent Mahallesi'nde meydana gelen ana boru arızası nedeniyle su kesintisi uygulanacağı duyuruldu. İZSU programına göre kesintinin 09.00'da başlayıp 14.00'te sona ermesi planlanıyor.
İzmir'de sular ne zaman gelecek?
İZSU'nun 3 Eylül 2026 tarihli kesinti programına göre su kesintilerinin 10.35 ile 14.00 saatleri arasında bölgelere göre sona ermesi bekleniyor.
En uzun süreli kesintinin Ödemiş Ovakent Mahallesi'nde 09.00-14.00 saatleri arasında, 4 saatlik kesintinin ise Urla İskele Mahallesi'nde 09.27-13.27 arasında uygulanması planlanıyor.
Ancak arıza ve çalışmaların seyrine bağlı olarak suyun yeniden verilme saatlerinde değişiklik yaşanabileceği belirtiliyor. Vatandaşların güncel İZSU su kesintisi duyurularını takip etmesi önem taşıyor.