Arıkan, düzenlediği basın toplantısı ile 16 yıldır Ticaret Borsası bünyesinde çeşitli kademelerde görev yaptığını belirterek, hizmetlerini siyasette sürdürmek istediğini belirtti. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Kalkınma Kurulu Başkanlığı görevinden de ayrıldığını dile getiren Arıkan, “1995 yılında Ticaret Borsası meclisine girdim, 2000 yılından 2005 yılına kadar Meclis Başkanlığı ve 2005’ten bu yana da Ticaret Borsası Başkanlığı’nı sürdürdüm. Tüm çalışanlarımızla takım ruhu içerisinde bu kurumu omuzlarımızda taşıyarak yücelttik. Bundan sonra da hizmetlerimi siyasette sürdürmek istiyorum” diye konuştu.
Kahramanmaraş’a özgü tarım ürünlerinin kendileri döneminde tanıtımı ve markalaşması adına da önemli faaliyetler yaptıklarını ifade eden Arıkan, Ticaret Borsası bünyesinde oluşturulan laboratuar sayesinde de artık hiçbir çiftçinin ürün kontrolü için çevre illere gitmesine gerek kalmadığına dikkat çekti. 2011 yılında Ticaret Borsası çatısı altında eğitim faaliyetlerinin süreceğini kaydeden Arıkan sözlerini, şöyle tamamladı:
“Şehrimizin en önemli eksiklerinden bir tanesi de nitelikli işgücünün olmaması. Bu nedenle bu yıl eğitim konusuna ağırlık vereceğiz. Modern tarım ve hayvancılık için eğitim faaliyetleri sürecek. Bildiğiniz gibi, 5 yıl da İl Genel Meclis Üyeliği yaptım. Bu görevim esnasında memleketimin sorunlarını yakından tanıma fırsatı buldum. Şimdi tüm bu görevlerden kazandığım tecrübelerimi memleketime siyasi alanda hizmet olarak yöneltmek istiyorum.”
İHA