Tüketici Güveni Azaldı

2011 Mart ayında Tüketici Güven Endeksi, bir önceki aya göre yüzde 0,15 oranında azaldı.

2011 Mart ayında Tüketici Güven Endeksi, bir önceki aya göre yüzde 0,15 oranında azaldı. Şubat ayında 93,56 olan endeks Mart ayında 93,43 değerine düştü.

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen Aylık Tüketici Eğilim Anketi ile Tüketicilerin harcama davranış ve beklentileri değerlendiriliyor.

Tüketici Güven endeksindeki düşüş, tüketicilerin gelecek dönem genel ekonomik durum ve mevcut dönemin dayanıklı tüketim malı satın almak için uygunluğu durumlarına dair değerlendirmelerinin kötüleşmesinden kaynaklandı.

Anket sonuçlarından hesaplanan Tüketici Güven Endeksi'nin 100'den büyük olması tüketici güveninde iyimser durum, 100'den küçük olması tüketici güveninde kötümser durum, 100 olması ise tüketici güveninde ne iyimser ne de kötümser durum olduğunu gösteriyor.

 

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri