Salça Yapma Geleneği Sürüyor

Kahramanmaraş’ta vatandaşların birçoğu hazıra yönelirken salçalarını evlerinde yapmayı tercih edenler kolları sıvadı.

Kahramanmaraş’ta vatandaşların birçoğu hazıra yönelirken salçalarını evlerinde yapmayı tercih edenler kolları sıvadı. Tepsilere konulan domates ve biber salçaları güneşe konularak kıvamını almayı bekliyor.

Kahramanmaraş’ta vatandaşlar salça zamanının gelmesiyle evde salça yapma geleneğini sürdürüyor. Hazır yapılan salçalar raflarda yerini alırken bazı vatandaşlar salçalarını evlerinde yapmayı tercih ediyor. Ev salçası hazırlayan vatandaşlardan Ejder Önmen,” Kahramanmaraş’ta salça yapmak, zahirelik hazırlamak bir gelenek haline gelmiştir. Dışarıda satılan salçaların hangi koşulda yapıldığını hijyenik olup olmadığını bilmiyoruz. Kendi salçamızı kendimiz yapmayı tercih ediyoruz. Böylece nasıl yapıldığını biliyoruz. Güvendiğimizi yiyoruz, çocuklarımıza onu yediriyoruz.” şeklinde konuştu.

(Serpil Çetin)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri