Kahramanmaraş’ta vatandaşların birçoğu hazıra yönelirken salçalarını evlerinde yapmayı tercih edenler kolları sıvadı. Tepsilere konulan domates ve biber salçaları güneşe konularak kıvamını almayı bekliyor.
Kahramanmaraş’ta vatandaşlar salça zamanının gelmesiyle evde salça yapma geleneğini sürdürüyor. Hazır yapılan salçalar raflarda yerini alırken bazı vatandaşlar salçalarını evlerinde yapmayı tercih ediyor. Ev salçası hazırlayan vatandaşlardan Ejder Önmen,” Kahramanmaraş’ta salça yapmak, zahirelik hazırlamak bir gelenek haline gelmiştir. Dışarıda satılan salçaların hangi koşulda yapıldığını hijyenik olup olmadığını bilmiyoruz. Kendi salçamızı kendimiz yapmayı tercih ediyoruz. Böylece nasıl yapıldığını biliyoruz. Güvendiğimizi yiyoruz, çocuklarımıza onu yediriyoruz.” şeklinde konuştu.
(Serpil Çetin)