KMTSO 40. Meclis Toplantısı

Karaküçük, “Teşvikleri en iyi şekilde kullanarak şehrin geleceğine ışık tutacağız.” dedi.

 

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük, “Teşvikleri en iyi şekilde kullanarak şehrin geleceğine ışık tutacağız.” dedi. 

Karaküçük, KMTSO’nun 40. Olağan Meclis Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, yeni teşvik sisteminde 5. bölgede yer alan Kahramanmaraş’ın sistemden olabildiğince yararlanma imkanına kavuştuğunu söyledi. Organize Sanayi Bölgeleri’nde yapılacak yatırımların da 6. bölgede değerlendirilerek teşvik edileceğini kaydeden Karaküçük, bu gelişmelerle Kahramanmaraş sanayisinin her geçen gün daha da büyüyeceğini işaret etti.

Geçmişten bugüne Kahramanmaraşlı müteşebbislerin devlet teşviklerini en iyi şekilde kullandığını anımsatan Karaküçük, yeni teşvik sisteminin de yatırımlara döneceğini belirtti. Karaküçük, şöyle konuştu:

“Bu itibarla Kahramanmaraş Ticaret Ve Sanayi Odası olarak yürüttüğümüz ve valiliğe yaptığımız ıslah Organize Sanayi Bölgesi (OSB) başvuruları ile yeni OSB başvurularımız çok daha önemli hale geldi. Bu güne kadar teşvikleri doğru kullanarak yatırıma, üretime, istihdama ve ihracata dönüştüren Kahramanmaraş’ın, bundan sonra hak ettiği konuma ulaşacağını düşünüyorum. İnşallah bizlerde daha gerçekçi, rantabl, fizibilite ve pazar araştırması yapılmış yeni yatırım ve projelerimizle devletin sağladığı bu imkanı en iyi şekilde kullanarak Kahramanmaraş’ın geleceğine ışık tutacağız.”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 4 Mayıs’ta kente yaptığı ziyaretin de oldukça verimli geçtiğini dile getiren Karaküçük, yaptığı sunumda iş dünyasının beklentilerini başbakana ilettiğini vurguladı. Özellikle Tomsuklu bölgesinde hayata geçmesi planlanan OSB için Erdoğan’ın talimat verdiğini ifade eden Karaküçük, sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Başbakana yaptığımız sunumda Kahramanmaraş sanayisi için hayati öneme sahip bu bölgenin Milli Savunma Bakanlığı’na ait olduğunu ve tatbikat alanı için kullanıldığını söyledik. 2023 hedeflerine ulaşmak için Kahramanmaraş iş dünyasının 5 milyar dolar ihracat hedeflediğini ve bunun için yatırım alanlarına ihtiyaç duyulduğunu, burasının da bizim için önemini anlattık. Başbakanımız da son derece olumlu karşıladı ve Milli Savunma Bakanımıza talimat verdi. Burasının da en kısa sürede sanayiye kazandırılacağını umut ediyoruz.”

Karaküçük, başbakanın verdiği talimatın bürokrasiye takılmaması için hem siyasi hem de bürokratik anlamda takibini yapacaklarını ve konuyu kısa sürede çözüme kavuşturacaklarını sözlerine ekledi.

Toplantıda konuşan KMTSO Meclis Başkanı Şahin Balcıoğlu’da, Başbakan Erdoğan’ın gezisinin Kahramanmaraş açısından verimli geçtiğini kaydetti. Kent turizmi açısından önem taşıyan Katiphan Konağı’nın Erdoğan’ın talimatıyla Kültür Bakanlığı bütçesiyle restore edileceğini anlatan Balcıoğlu, bu gelişmelerin umut verici olduğuna dikkat çekti. Kahramanmaraş’ın da büyükşehir olacak iller arasında olduğunu hatırlatan Balcıoğlu, “Başbakanımız da bunu bir kez daha müjdeledi. İnşallah tüm bu olumlu gelişmeler şehrimiz için hayırlı olur.” diye konuştu.

Meclis toplantısı, gündemde bulunan maddelerin görüşülmesi ve soru-cevap bölümüyle son buldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri