Kahramanmaraş Barosu Başkanı Bağcı:"HDP milletvekillerin tutuklanmasında herhangi bir usulsüzlük yok"

"Halkların Demokratik Partisi milletvekillerin tutuklanmasında herhangi bir usulsüzlük yok"

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş Barosu Başkanı Vahit Bağcı, Halkların Demokratik Partisi milletvekillerin tutuklanmasında herhangi bir usulsüzlük olmadığını ifade etti.

Elbistan ilçesinde staj eğitimini tamamlayan ve avukatlık yapmaya hak kazanan 4 stajyer avukat için düzenlenen ruhsat verme törenine katılan Kahramanmaraş Baro Başkanı Vahit Bağcı, HDP'li milletvekillerinin gözaltına alınma sürecini değerlendirdi.

Elbistan Adliyesindeki baro salonundaki törende konuşan Bağcı, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini söyledi.

Doğu illerinde birçok olay yaşandığını hatırlatan Bağcı, şunları kaydetti:

"Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla beraber haklarında soruşturma açılan HDP'li vekiller ifadeye çağrıldı. Bunların yanı sıra diğer siyasi partilerin de milletvekilleri ifadeye çağrıldı ve onlar ifadelerini verdiler. Ancak HDP'li vekiller bütün çağrılara rağmen ifade vermekten çekindiler. Bu devlete karşı bir baş kaldırma anlamına gelir. Devletin kolluk kuvvetleri zor kullanma kanunundan aldıkları hakkı kullanarak kendilerini gözaltına aldılar ve yargı önüne çıkardılar. Bizler burada tutuklamalar konusunda herhangi bir usulsüzlüğün olmadığı kanaatindeyiz. Çünkü ispat edilen suçlamalar ciddi suçlardır. Onlarınki devlete acıkça baş kaldırmadır. Hiç kimse hukuktan üstün değildir, siyasi de olsa atanmış da olsa."

Kahramanmaraş Baro Başkanı Bağcı, mesleğe yeni adımın atan avukatlara, kendilerini zorlu bir dönemin beklediğini hatırlattı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri