Göksun Yunus Emre İlköğretim Okulunda 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan 'Yerli Malı Haftası' çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
''Yerli Malı Yurdun Malı Herkes Onu Kullanmalı'' sloganıyla bir kutlama programı hazırlayan öğrenciler evlerinden getirdikleri kek, meyve, baklava, kurabiye, poğaça, kuru yemiş, süt, meyve suyu gibi yiyecek ve içecekleri arkadaşlarıyla ve öğretmenleriyle paylaştılar. Etkinlikte, öğrenciler hem eğleniyor, hem de yerli malının önemini öğreniyor.
Milli değerlerimize sahip çıkma adına bu haftayı amacına uygun bir şekilde öğrencileriyle beraber kutlamaya çalıştıkları belirten Müdür Yardımcısı Eyüp Karslı, şunları kaydetti:
''Etkinlikle, öğrencilerimizin yerli malının ve paylaşmanın önemini kavramalarını hedeflemekteyiz. Bütün öğrencilerimiz yerli malı haftasına gereken ilgiyi gösteriyorlar. Her öğrenci kendi mutfağında yapabildiği Göksun'a ve ülkemize ait yiyecekleri okulumuza getirip sınıf arkadaşları ve diğer sınıftaki arkadaşlarıyla paylaşıyor. Hem eğiten hem de çocukların eğlenmesine vesile olan yerli malı haftasını her yıl düzenli olarak kutlamaya gayret ediyoruz.''
AA