Depremde Yıkılmıştı: Kahramanmaraş’ta İki Okul Yeniden İnşa Ediliyor

Kahramanmaraş’ta deprem sonrası eğitim altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlar hız kesmeden devam ediyor.

Şazibey Mahallesi’nde yıkılan iki okulun yerine modern ve dayanıklı yeni eğitim binaları yükseliyor.

2023 yılında yaşanan büyük depremlerde ağır hasar alan ve ardından kontrollü şekilde yıkılan Gazi Ortaokulu ile Ayşe Gümüşer İlkokulu’nun yeniden yapım süreci başlatıldı. Projelerin inşası, Emlak Konut tarafından yürütülüyor.

Kasım ayında temeli atılan okulların, 2026 yılının Ağustos ayında tamamlanarak öğrencilerin hizmetine sunulması hedefleniyor. Yeni Gazi Ortaokulu 30 derslikten oluşacak ve 720 öğrenci kapasitesine sahip olacak. Ayşe Gümüşer İlkokulu ise 39 derslikli yapısıyla 960 öğrenciye eğitim imkânı sağlayacak.

Projeler yalnızca okul binalarını değil; altyapı, çevre düzenlemesi ve sosyal alanları da kapsıyor. Böylece Şazibey Mahallesi’nde eğitim ortamları daha planlı, güvenli ve çağdaş bir yapıya kavuşturulacak.

Yetkililer, hayata geçirilen yatırımların bölgedeki eğitim kalitesini artıracağını ve öğrencilerin daha donanımlı ortamlarda öğrenim görmesine katkı sağlayacağını vurguluyor. Yeni okulların tamamlanmasıyla birlikte mahalledeki eğitim kapasitesinin önemli ölçüde artması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri