Depremde Hayatını Kaybedenler İçin Hatim İndirildi

Van’da depremde hayatını kaybedenler için Cuma Namazında yapılan hatim duasına halk yoğun ilgi gösterdi

Van’da depremde hayatını kaybedenler için Cuma Namazında yapılan hatim duasına halk yoğun ilgi gösterdi

Kahramanmaraş’ta Van depreminde hayatını kaybedenler için 1940 adet hatim okundu.

Kahramanmaraş’ta Sivil Toplum Kuruluşu olarak faaliyet gösteren İRFANDER Van depreminde hayatını kaybedenler için 1940 adet Hatim okudu.Yapılan Hatimin duası Kahramanmaraş Ulu Camiinde yapıldı.

Hatim duasını yapan İlahiyatçı  Rüstem Çetinkaya,Cuma  Namazı için Camiye gelen cemaate Mehmet Akif Ersoy’un Safahat’teki ‘’Girmeden tefrika bir millete düşman giremez,Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez’’şiiriyle kardeşlik vurgusu yaptı.Daha sonra hatim duasını yaptı.

İRFANDER Yön.Kur.Üyesi Kalender Aslan Yapılan Hatim Dualarıyla ilgili şunları söyledi,’’Biz Kahramanmaraş’taki  kardeşlerimizle beraber  tüm köylerimiz,okuldaki öğretmen arkadaşlarımız ve diğer üyelerimizle birlikte Van’daki insanlara maddi olarak destek verilmişti ama manevi yönü eksik kalmıştı.Bu eksik yönünü tamamlamak için bizde kardeşlerimizle beraber  biraraya gelerek bunu tamamlamaya  çalıştık.’dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri