Medvedev 7 bölgede olağanüstü hal ilan etti

Yangın felaketiyle boğuşan Rusya'da Devlet Başkanı Dimitry Medvedev, ülkenin 7 bölgesinde olağanüstü hal ilan etti.

Rusya Devlet Başkanı Dimitry Medvedev, aşırı sıcaklar sonucu çıkan yangınlar nedeniyle imzaladığı kararnameyle 7 bölgede olağanüstü hal ilan etti. Konuyla ilgili olarak basın toplantısı düzenleyen Medvedev, Acil Durumlar Bakanlığı'nın diğer kurumlarla birlikte yangını kontrol altına almak ve en önemlisi halkın can güvenliğini sağlamak için elinden geleni yaptığı söyledi. Savunma Bakanlığı ile diğer güvenlik güçlerine de görev verdiğini kaydeden Medvedev, "Bu felakete karşı koymak için her şeyi yapmak durumdayız" dedi.

Durumun zorluğunu sürdürdüğünü, sıcaklıkların devam ediyor ve tahminlerin umut verici olmadığını ifade eden Medvedev, "Bu yüzden yeni yangın çıkma tehdidi devam ediyor. Yangının vurduğu ülkenin bazı bölgelerinde bugün imzaladığım kararnameyle olağanüstü hal ilan ettim" dedi.

Olağanüstü halin uygulanacağı bölgeler Mairi El, Mordovia, Vladimir, Voronezh, Moskova, Nizhny Novgorod ve Ryazan olarak açıklandı. Yangınla mücadele için Rusya ordusunun da göreve başladığı bildirildi.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri