Irak'ın kanlı seçiminde Maliki önde

2003'ten bu yana genel seçimler için ilk kez sandık başına giden Iraklıları hedef alan saldırılarda en az 38 kişi öldü.

2003'ten bu yana genel seçimler için ilk kez sandık başına giden Iraklıları hedef alan saldırılarda en az 38 kişi öldü. Resmi olmayan ilk sayım sonuçlarına göre de Başbakan Nuri El Maliki'nin liderliğindeki ittifak yüzde 40'la önde gidiyor.

Genel seçimlerin yapıldığı Irak'ta oy verme işlemleri T.S.İ. 16.00'da sona erdi. Iraklılar sandık başına giderken gün boyu saldırı ve şiddet haberleri geldi.

Genel seçimlerin resmi olmayan ilk sayım sonuçlarına göre de, Başbakan Nuri El Maliki'nin liderliğindeki ittifak yüzde 40'la önde gidiyor.

Resmi olmayan ilk sayım sonuçlarına göre, şu ana kadar açılan sandıklardan çıkan oyların yüzde 40'ını Başbakan Nuri El Maliki'nin başkanlığındaki Hukuk Devleti, yüzde 25'ini eski Başbakan İyad Allavi başkanlığındaki Irakiye Koalisyonu, yüzde 18'ini Şii Irak Milli İttifakı, yüzde 7'sini Sünni Irak Uzlaşma Cephesi ve yüzde 4'ünü de İçişleri Bakanı Cevad El Bolani'nin başkanı olduğu Irak Birliği'nin aldığı kaydedildi.

Kkuzeydeki Erbil kentinde resmi olmayan ilk sonuçlara göre de, Kürdistan İttifak listesinin önde olduğu bildiriliyor. İkinci sırada, reform yanlısı Değişim bloğu yer alıyor.

Irak'ta kesin seçim sonuçlarının açıklanmasının birkaç hafta sürmesi bekleniyor.

(İHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri