Amerikan hükümeti ile British Petrol Şirketi arasında ipler gerildi. ABD İçişleri Bakanı Ken Salazar, BP için "Eğer gerekeni yapmadıklarını tespit edersek uygun şekilde ayaklarını kaydırırız" dedi.
Salazar düzenlediği basın toplantısında, "BP'nin bu sorunu çözmek için elinden geleni yaptığından şüphe duymuyorum, çünkü bu durum dünyanın en büyük şirketlerinden birisi için bir varoluş krizi haline geldi. Ne yaptıklarını iyi bildiklerini düşünüyor muyum, hayır, tam olarak değil. BP'nin hampetrol sızıntısını ve kirliliğin yayılmasını durduramamasından dolayı öfkeli ve şaşkınım" diye konuştu.
Kazanın üzerinden 33 gün geçtiğini, mühlet üstüne mühlet verildiğini ve İngiliz şirketinin denizaltına sızan petrolü kontrol edemediğini söyleyen Amerikalı bakan, "Eğer yapmaları gerekeni yapmadıklarını tespit edersek, onların uygun bir şekilde ayaklarını kaydırırız. Başta söz verdiğim gibi çizmemizi BP'nin boğazında tutmayı sürdüreceğiz" dedi.