Milor Başkonuş’a Hayran Oldu

Milor Başkonuş’a Hayran Oldu
NTV ekranlarında yer alan “Tadı Damağımda” programını hazırlayıp sunan Vedat Milor, oksijeni ve doğal güzellikleriyle cennetten bir köşe olan Başkonuş yaylasına hayran oldu.

Anadolu’da saklı kalan lezzetleri keşfedip, insanların beğenisine sunan Türkiye’nin sayılı gurmelerinden Vedat Milor, gelecek 2 programında Kahramanmaraş’ı ve lezzetlerini ekranlara taşıyacak.

Ekibiyle birlikte kente gelen Milor, kentin mutfağına özgü lezzetler için 2 günlük kent turu yaptı. Önce Maraş tarhanasının nasıl yapıldığını inceleyen ve büyük beğeniyle tadan Milor, daha sonra ise Küçük Ev Restourant’ta yöresel yemekler yedi.

Kervan Pastanesi’nde Maraş dondurmasının nasıl üretildiğine şahit olan Milor, birbirinden farklı dondurmalar tadıp, satırla da dondurma kesti. KMTSO eski başkanı Mehmet Balduk ve kızı Nazlı Ceylan Balduk’a da konuk olan Milor, burada da yine yöresel lezzetlerden tattı.

653.20130923171515.jpg

Ardından Başkonuş yaylasında doğa serüvenine çıkan Milor, usta bir ressamın fırçasından çıkmış tabloyu andıran güzelliklere hayran kaldı. Burada yöre insanının yaptığı tere yağ ve baldan tadan Milor, Mahrabaşı üzümünü de beğeniyle yedi. Yine yörede yetişen keçi etlerinden yapılan pirzoladan tadan Milor, günümüzde bu lezzette et bulmanın güçlüğüne değindi.

Başkonuş Yaylasını modern bir görünüme kavuşturan Serdar Erdoğanyılmaz’dan bölge hakkında da bilgiler aldı.

654.20130923171538.jpg

Başkonuş yaylasında sitemiz köşe yazarı Mehmet Taş ve İHA Kahramanmaraş Temsilcisi Yusuf Taş ile bir süre sohbet eden Milor, Kahramannmaraş’ta yeni dostlar edinmekten mutlu olduğunu da sözlerine ekledi

Milor’un son durağı ise kent merkezinde Mağralı Mahallesinde bulunan  Menekşe Paça Salonu oldu.

Burada da Remzi Ulaş’ın elleriyle hazırladığı paça çorbalarından beğeniyle tadan Milor, bu lezzetle bir paçayı ilk kez yediğini söyledi. Kentin zengin mutfağını yakından görme fırsatı bulan Milor, ilerleyen günlerde izlenimlerini, programında seyircileriyle paylaşacak.

655.20130923171551.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.