M.Fatih ERDOĞAN

M.Fatih ERDOĞAN

Zaferin Kutlu Olsun Maraşsporum

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden futbol takımımız Kahramanmaraş Spor sezonun son haftasında, sahasında Pazar spor’u 5-2 yenerek, ligde kalmayı başardı.

Sezon boyunca çok kötü günler geçiren, Kahramanmaraş’ın ekmeğiyle milyar dolarları kasasına aktaran duyarsızlar tarafından yalnızlığa ve kaderine terk edilen Kahramanmaraş Spor, Yiğit Başkanı Fatih Ceyhan ve o başkana inanan ekibi ve sporcuları sayesinde ligde kalmayı başardılar.

Yiğit Başkan Fatih Ceyhan, bu sezonda takımın düşmesine mani olarak Kahramanmaraş Spora gönül vermiş tüm Kahramanmaraşlıların güvenini ve sevgisini kazanmıştır. Bizler de birer Kahramanmaraşlı olarak Sayın Fatih Ceyhan’a her fırsatta teşekkürlerimizi iletmeliyiz. Kendisine; “Kahramanmaraş’a Üstün Hizmet Madalyası” vermeliyiz. 

Kahramanmaraşlı iş adamları ve küçüğüyle büyüğüyle bütün belediye başkanları başta olmak üzere yediden yetmişe Kahramanmaraşlıların tamamı önümüzdeki sezon için Kahramanmaraş Spor’un ve Fatih Ceyhan’ın yanında yer almalı ve karınca kararınca destek olmalıdır. Birinci lig hedeflenmeli ve takım şampiyonluk için yola çıkmalıdır… Destek verilirse bunun yapılabileceği ispatlanmıştır. Zaferin Kutlu Olsun Kahramanmaraş Spor…

KOLESTEROL İLACI “COLNAR” NASIL ALINIR

Kolesterolüm biraz yüksek. Sebebi ise gazeteci Sayın Bekir Doğan’ın yanlış beslenme alışkanlığı. Adam beş öğün yemek yiyor. İnanın beşi de et yemeği. “Kır atın yanında duran ya huyundan ya suyundan” derler ya elhak doğru. Beş öğün olmasa da benim yemeklerimin tamamı da et yemeği.  

Bu sebeple kolesterolüm yüksek. Birkaç yıldan beri “Colnar” isimli bir kolesterol ilacı kullanıyorum. Bu ilaç 10 miligramlık ve 20 miligramlık olmak üzere iki ayrı şekilde satılıyor. 10 mg olanını her doktor reçeteye yazarken, 20 mg olanı ise yalnızca kardiyolog tarafından yazılabiliyor. Benim kullandığım “Colnar” da 20 mg ve kardiyolog tarafından yazılan türden.

Sürekli kullanmak zorunda olduğum Kalp, Diyabet ve Kolesterol ilaçlarım var. Biten tüm ilaçlarımı aile hekimime yazdırabiliyorum. Baş belası olan sadece Colnar… Bir ay kadar önce bitmesine rağmen bir türlü fırsat bulup hastaneye gidemedim. Eczacımdan ödünç alarak kullandığım kutunun da bitmesi üzerine hastaneye gitmeye karar verdim.

İşyerime en yakın hastane Özel Vatan Hastanesi. Arabama bindim, hastaneye doğru yola koyuldum. Hastanenin önüne geldim ama park edecek yer olmadığı için yola devam etmek zorunda kaldım. Belediyenin önündeki caddeden tekrar Vatan Hastanesinin sokağına girdim. Değişen bir şey olmadığı için yine yola devam etmek zorunda kaldım. Aynı turu bir kez daha tamamladım üçüncü defa hastanenin önene geldim. Çok dikkatli bir şekilde aramama rağmen park yeri bulamadığım için yine devam ederek Belediye binasının arka tarafında zirve dershanesinin önüne park ederek yaya olarak hastaneye gitmeye karar verdim. Öylede yaptım. Hasta kabuldeki kızımızın birisine kimliğimi uzatarak; “Kardiyoloji servisine muayene olmak istiyorum” dedim.

Görevli kızımız; “Doktorumuz izne ayrıldı, on gün sonra gelecek amca” diyerek acıklı acıklı yüzüme baktı.  Şehrin park problemini çözemeyen gelmiş geçmiş tüm belediye mensuplarına, Colnar isimli bu ilacı sadece kardiyologlara yazma yetkisi veren sağlık bakanlığına, yeterli sayıda doktor yerine durmadan FEN EDEBİYAT mezunu yetiştiren YÖK mensuplarına ve bunlara doğru yolu göstermeyen hükümet mensuplarına dualar ederek tekrar arabama doğru yola koyuldum.

Kan ter içerisinde arabama bindim; “bir de Mega Park Hastanesine gideyim” diyerek arabayı o yana sürdüm. Arabayı park etmek ne mümkün? Rezalet aynı, aracımı yine çok uzaklarda bir yere park ederek hastaneye yaya olarak geldim. İkinci kata çıktım. Kalp doktoruna fiş kesen memurun önündeki kuyruğa girdim. Görevliye kimliğimi uzattım. Dik dik yüzüme bakan delikanlı; “randevun var mı amca” demez mi? Yürüdüğüm yol, çıktığım merdivenler ve yaptığım dualar yüzünden kısılan sesimle “randevum yok oğlum” dedim. “Randevun yoksa bu gün muayene olamazsın amca” deyince yetkili, “la havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim” duasını okuyarak hastaneden dışarı çıktım.

Sonrasını merak mı ediyorsun Sayın Doğan? Yukarıda dualar ettiğim kişi ve kuruluşlara yeniden dualar ederek arabama bindim ve kendi kendime “Bir daha Bekir Doğan’la sofraya oturmamaya, haftada bir defadan fazla et yemeği yememeye, her gün dört beş kilometre yürüyüş yapmaya ve ‘kolesterol’ denilen bu illetten de, ‘Colnar’ denilen bu ilaçtan da kurtulmaya söz verdim.” Yani anlayacağın bundan sonra otlar benim etler senin olacak Sayın Bekir Doğan.  Yani kolesterol ilacı ‘colnar’ sana gerek olabilir Sayın Bekir Doğan. Colnar’ın nasıl alınacağını öğrendin mi Sayın Bekir Doğan?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M.Fatih ERDOĞAN Arşivi