Yüreğimizde İz Bırakan Dost Balcıoğlu

İnsan yaşamında mutlaka dönüm noktaları, kırılma anları olmuştur. Her kırılma anı tecrübe dediğimiz olguyu beraberinde getirirken vefa, kadir kıymet bilmek gibi hasletleri de yüreğimize nakış nakış işler.

Bu yazıyı yazmama temel sebep; uzun yıllardır güzel bir kadirşinas dostluk yaşadığımız ve aynı sevginin de benim açımdan artarak devam ettiği, 1995 yılından bu yana da Kahramanmaraş’ın gelişmesine katkı verdiğine inandığım kadirşinas Şahin Balcıoğlu beyin son Meclis Başkanı olarak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis toplantısında dile getirdiği, sarf ettiği o güzel cümleler oldu.

Her daim kent adına bir uğraş içinde gördüğüm, Ticaret Odasında hiç görev almayarak kendi işini takip etmiş olsaydı bu günkü ekonomik varlıklarının çok daha üzerinde ekonomik varlıklara sahip olacağına inandığım Balcıoğlu, nezaketi elden bırakmadan cümlelerin içinde saklı veda edişine yüreğim dayanamadı. Hiç yapmadığım bir şeyi yaparak toplantı bitmeden salondan ayrıldım.

1981 yılından bu yana Kahramanmaraş’ta bu işi yapıyorum. Kimin ne kadar sevildiğini, kimin ne kadar sevilmediğini de çok iyi bilirim. Balcıoğlu lafı eveleyip bükmez, doğru bildiğini konuşur ve bu sebepten dolayı da söyledikleri her zaman birçoklarının işine gelmemiştir.

Son Meclis toplantısında yol arkadaşlarına küçük birer sürpriz yaparak veda etmesi, onları onure etmeye çalışmasını da güzel bir hatıra olarak hepimiz hatırlarız sanırım…

Bu dünyanın cilvesidir. Giden unutulur gelen ise alkışlanır. İnsanların bu davranışını normal görüyorum. Ama vefa ve kadirşinas olmak bana göre erdemlerin en büyüğüdür.

Yukarıda Allah var, Sayın Karaküçük ve Sayın Balcıoğlu ile baş başa özel sohbetlerimiz olmuştur. Birinin diğeri ile ilgili olumsuz konuşmalarına şahit olmadım.

Sayın Balcıoğlu kırgın mı ayrıldı, kırgın ayrılmadı mı onu da bilmiyorum.

Arzu ettiğim… güzel başlayan çalışmaların, o güzellikte de devam etmesi en azından dostluk noktasında, etrafta dolaşan sözler var ise itibar edilmemesi üzerinedir.

Çünkü şehrimizde kabul etsek de etmesek de iftira ve dedikodu çok fazladır.

Hiç yaşanmamış hadiseleri olmuş gibi anlatan kelli felli insanlar bilirim ben bu şehirde…

Onun için konuştuğum binlerce insan var ancak ofisine yada fabrikasına uğradığım çayını içtiğim insan sayısı ancak bir elin parmağı kadar oldu…

Sevgili Balcıoğlu’nu iyi bir dost, sırdaş, yüreği bu kent sevdası için atan yiğit bir insan olarak tanıdım.

Kahramanmaraş’ın gelişmesinde pay sahibi insanları sayacak olursam bu insanlar arasında bu güzel dostu da her zaman sayar hatırlarım…

Hoş ve güzel hatıralarla iz bırakmış bir şekilde oturdukları makamları bırakan insanlara ne mutlu.

Sevgili Şahin Balcıoğlu’nu da yüzünde gülücükler dağıtan, kırmızı çizgileri olan, doğru konuşan, doğru yaşayan biri olarak tanıdım ve ölünceye kadar da aynı sevgi ve muhabbet ile anacağım.

Belki bu güzel insan yeni dönemde KMTSO’da hiçbir görev almayacaktır.

Yeter artık diyecektir. Belki de bu toplantı bir jübile veda idi. Onu da bilmiyorum.

Bildiğim bir şey var; güzel hatıralarla anılacak olacağıdır!...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi