Jülide DEMİRTAŞ

Jülide DEMİRTAŞ

Yine Amerika Yaptı Yapacağını

Kontrollü veya kontrolsüz  olup zalim olan güç herkes için zarar.

Gücü kötüye kullanan bir insan düşünün. Aynı zamanda hırsına gem vuramayan zalim önüne kendinden güçsüzleri ezerek gücüne güç katarak kendi gücünü kabul ettirmek adına her türlü entrikayı göze alan ve gözünü budaktan sakınmayan zorba; ne iyiliğin naifliğine ne masumluğun ferahlığına layıktır.

Böyle bir insana tahammül edilmezken, böyle bir büyük ülkenin varlığının dünyaya ne kadar zararlı olduğunu söylememe gerek yok sanırım.

Ne yana baksan onlar.

Nerede savaş parmakları orada.

Nerede asayiş bozulmuş oradalar.

Nereye silah lazım oradalar.

Nerede barış ve huzur bozulmuş yine onlar…

Gerekirse bedava silah bile verir, çıkarları uğruna. Ne masum insanların ölmesi, ne toprakların zarar görmesi, ne ülkenin bayrağı, ne diline saygı…Saymakla bitmiyor yaptıkları. Dur diyen olmadığı gibi, karşısında duracak güçte yok.

Bizim ülkemize de müdahale ediyor elbet. Doğu sorunu yıllardan beri farklı isimle aynı ideoloji uğruna bizi birbirimize kırdırıyor. Sanki Marshall yardımları yetmemiş gibi .Bedava silah ve mühimmat verip üzerimize salıyor, yıllardır.

Böyle bir ülke ile kim başedebiliyor, hiç kimse. Durum böyle olunca Rusya’yı körükleyip Ukrayna-Rusya savaşına çanak tutmakta son marifetleri olmayacak. Rusya da 600 uçak varsa, Ukrayna da 20-30 uçak var. İki ülkeyi kıyaslamanın mümkünü yok. Resmen hükmen Ukrayna malup  olacak. Gerek coğrafya gerekse mühimmat olarak. Bu dengesizlikle masumların insanların kanı neden aksın? Yine çıkar, yine silah ticareti, yine insanlık ölüyor bir meymenetsiz ülke  istedi diye.

Ukrayna da yaşayan Türk vatandaşları için gerekli görüşmeler yapıldı .

Türk vatandaşlar ülkemize dönmek için sabırsızlanıyor haklı olarak. Türk hava yolları vatandaşları alıp gelmek için uygun plan yapıldı ama hava sahası kapalı olduğu için sevkiyat kara yoluyla Romanya, Polonya, Moldova ‘ya geçilecek. Ve bu geçiş esnasında vize, PCR testi ve aşı kartı istenmeyecek. Nitekim kolaylık sağlanacak. Peki çoluk çocuk Ukraynalı ne yapacak?

Savaşın bugün ikinci günü ve Ukrayna’nın birçok şehri bombalar patladı ve patlamaya devam ediyor. Başkent Kiev’de sivillere yönelik füze saldırılarında 137 kişi hayatını kaybetti,300 ‘den fazla yaralı var. Ve  savaş devam ediyor.

Savaş nerede ve kiminle olursa olsun her zaman berbat, her zaman kötü, her zaman büyük kayıplara sebep oluyor, dünyayı cehenneme çevirmek gibi…

Hep iyi yönde dileğimiz ve yine de iyi niyetle savaşın bir an önce bitmesini istiyoruz.

Çünkü savaş yokluk demek, sefalet demek, insanın insana kıyması demek, savaş külliyen zarar demek.

Doğalgaz anlaşmamız nedeniyle doğalgaza zam kapıda.

Petrol fiyatları yükseldi. Elektriğe zam. Zaten yeterince yeni gelen zamlara alışmaya çalışırken savaş yüzünden gelen zamlara ne diyelim.

Dün Nasa’dan yapılan açıklamaya göre atom bombasının 600 katı bir meteor (asteroit) dünyaya yaklaşmakta. Bir o eksikti.

Zaten deprem halen söz konusu.

Ne yapalım nerelere gidelim?

Dünya bu kadar yaşanılmaz duruma gelmişse hep insanlar yüzünden. İnsanca yaşamayı bilemediklerinde ve kıymet bilememekten.

Allah kıymet bilenlerden eylesin.

Bir gün paranın ve gücün de yetmeyeceğini anlayacak insanoğlu lakin o gün çok geç olacak.

Selam ve sevgiler.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Jülide DEMİRTAŞ Arşivi