YIL 2035; MARAŞ GÜNDEM MANŞETLER!

KARALAR VİYADÜĞÜ HİZMETE GİRDİ!

Kahramanmaraş’ın önemli turistik merkezlerinden Ilıca Yolu geçen yıl tamamlanmıştı. Yol üzerindeki viyadüklere verilecek isimler Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tartışıldı ve yolun yapım için yaptığı çalışmalardan dolayı en uzun viyadüğe Veli Karalar Zaimoğlu isminin verilmesine karar verildi. Bir dönem sitemizin de köşe yazarı olan Veli Karalar, şimdilerde Ilıca’da yaptırdığı butik oteliyle turistlere hizmet sunuyor.

5 MİLYONUNCU YOLCU ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI!

Uluslararası Kahramanmaraş Bölge Havaalanı 5 milyonuncu yolcuyu karşıladı. Dün akşam saat 22.00’de iniş yapan Polonya havayollarına ait uçaktan inen Eleni Dobrowsk adlı genç bayana, havaalanı içerisindeki  Dilipak Salonu’nda törenle çiçek takdim edildi. Polonya uyruklu genç kadın, “Dondurma, Tarhana, Çörek” üçlemesinin simgesi haline gelen el işaretini yaparak şehrimize olan ilgisini gösterdi.

5 milyonuncu yolcunun gelişiyle ilgili  basın mensuplarının eski siyasetçi Dilipak ile Skype üzerinden yaptıkları  görüşmede Dilipak “Geleceği görmek herkese nasip olmaz! Göreceksiniz gelecek 15 yıl içerisinde Ahır Dağı’nda enerji dağı olacaktır. Kurulacak güneş panelleriyle elde edilecek elektrik enerjisi 50 milyon canlıya ışık olacaktır.” cevabını verdi.

DRONE’DEN KAYNAKLI ŞİKAYETLER HER GEÇEN GÜN ARTIYOR!

Onikişubat ilçesindeki bir grup site sakini,  özel hayatlarına müdahale edildiği gerekçesiyle Tekerek Yolu’nu kapattı. Site sakinleri, drone kullanan karşı mahallenin çocuklarının sitelerin üst katlarına kadar gönderdikleri dronlar vasıtasıyla evlerini gözetlediklerini ve bu durumun doğru olmadığını dile getirdiler. Kolluk kuvvetleri, yasal boşluktan dolayı dronlara müdahale edilmediğini, modifiye edilmediği sürece dronlara el konulamayacağını dile getirdiler. Site sakinleri, karşı mahallenin muhtarı ve ihtiyar heyetiyle görüşüp eski usul ile yani mahalle baskısı yoluyla sorunu çözmeye gayret edecekler.

YEDİKUYULAR ZARAR MI EDİYOR?

Şehrin ünlü gazetecilerinden Mustafa Alyaz’ın gündeme bomba gibi düşen köşe yazısı, sıcaklığını koruyor. İlk yapıldığı dönemde şehrin kayak ve eğlence merkezi olan Yedikuyular Kayak Merkezi üzerine uzun bir köşe yazısı kaleme alan Gazeteci Mustafa Alyaz, kayak merkezinin binalarının ve  Erkoç döneminde yapılan sistemin eskidiğini, yenilenmesinin gerekliliğini dile getirdikten sonra zarar edilmesinin nedenlerini uzun uzun kaleme alıyor. Büyükşehir Belediyesi yetkileri ise özelleştirmeye çalışılan kurumun zarar etme ihtimalinin olduğunu ancak bunun sistemlerden ziyade hava şartlarından kaynaklanabileceğini dile getiriyorlar. Küresel ısınmadan dolayı kar yağışının azalması, yapay kar üretiminin de maliyetli olması nedeniyle zararların olmasının kaçınılmaz olduğu vurgulanıyor.

DONDURMA FESTİVALİNE SAYILI GÜNLER KALDI!

İtalyan Dondurmacılar Birliği’nin 350 bin Euro harcayarak düzenlemeyi planladığı Kahramanmaraş Dondurma Festivaline 62 ülkeden 500’ün üzerinde dondurmacının katılacağı söyleniyor. Çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü dile getiren İtalyan Dondurmacılar Birliği Kahramanmaraş Şube Başkanı Alpemadocini Tekayak, şehrin tanıtımına katkılarının olmasından dolayı halkın gönlünü kazandıklarını ve bu sevgiye layık olmak için daha çok çalışacaklarını dile getirdi. Ayrıca gelecek yıl K.Maraş Spor, Bayern Münih, Milan ve Altetico Madrid takımların katılacağı 1 Milyon dolarlık bir futbol turnuvası düzenleneceğini belirtti. Kupanın ise Maraş Dövme Dondurmasından yapılması bekleniyor.

ÇETE SAVAŞLARINA KİM DUR DİYECEK?

Suriyeli vatandaşlarımızın yoğun yaşadığı Halep Sokağında, Türk bir çocuğa yapılan saldırının ardından başlayan çete savaşları devam ediyor. Muhabirlerin edindiği bilgiye göre meselenin sıradan bir çete savaşı olmaktan öte, uyuşturucu ve kadın ticaretinden kaynaklı bir mafya savaşı olduğu söyleniyor. Yetkilerin sokak ortasında yaşanan bu kanunsuzluğa dur demesini dört gözle bekleyen bölge halkı, canından bezmiş bir durumda görünüyor. Bazı aileler çocuklarını olaylardan uzak tutmak için evlerini satıp başka muhitlere gitmeyi düşündüklerini dile getiriyorlar.

UNESCO BAŞVURUSU YİNE REDDEDİLDİ…

Şehrimizin şiir ve edebiyat kenti olarak UNESCO listesinde yer alması amacıyla yapılan başvuru 17. Kez reddedildi. Şairleri ve yazarları ile dünyada haklı bir üne sahip şehrimizin UNESCO’ya yaptığı başvuru, yazarlar ve şairlerin haklarını koruyacak STK’ların olmaması, baskı ve bandrol konularında gerekli hassasiyetin gösterilmemesi gibi kriterlerde gerekli düzenlemelerin yapılmaması nedeniyle bir kez daha reddedildi. Unesco yetkililerinin bile şaşkınlıkla takip ettiği bu başvuru macerasının nereye kadar devam edeceği merak konusu.

KİMLİK KULLANMA DAVASI’NDA KARAR GELECEK AYA ERTELENDİ…

Kahramanmaraş milletvekili Osman Dilli ile esnaf Haydar Düz arasında çıkan “Sen Benim Kim Olduğumu Biliyor musun?” kavgasının ardından olay adliyeye taşınmıştı. Esnaf, milletvekilinin bu sözlerin ardından milletvekilliğini bir üst kimlik olarak gördüğünü, üstünlük algısı oluşturmaya çalıştığını, oysa üstün olanın kendisi olduğunu ama milletvekilinin kendisine verilen görevleri şahsileştirdiğini iddia ederek dava açmıştı. Dava dilekçesine milletin kendisi buradayken vekilini kim ne yapsın? Alın şu kahrolası sitemi başımızdan diyerek feryadını dile getirmişti. Adliye muhabirimizden aldığımız bilgilere göre meselenin kişilik haklarına saldırı, sınıf ayrımını teşvik ve aşağılama gibi hassas konulara dokunması gerekçe gösterilerek milletvekilinin vekilliğinin düşürüleceği yönünde. Gelecek ay karar verecek olan hakimlerin işlerinin zor olduğunu söyleyebiliriz. Esnafın lehine çıkacak olan bir karar emsal teşkil edeceğinden siyasetçiler, kurum ve kuruluş müdürleri, STK başkanları ve geçen yüzyılın köhne sistemi olan ağalığın son temsilcileri tedirgin bir halde bekliyorlar.

TATLI SU ÜRÜNLERİNDE TÜRKİYE İHRACAT ŞAMPİYONU OLDUK…

Sanayi Odası ve İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün ortak basın toplantısında şehrimizin 10 baraj ve Ceyhan’ı oluşturan kolları üzerinde kurulan balık tesislerinde üretilen balıkları ihraç ederek Türkiye ihracat şampiyonu olduğunu açıkladılar. Alabalık, sazan, sekiz bıyık gibi balık türlerinin satıldığını belirten yetkililer gelecek yıl Sır Barajı havzasında, tatlı su istakozu, istiridye ve ahtapot üretimini deneyeceklerini dile getirdiler! Bu ihracat rekoruna balık yağı fabrikalarından elde edilen gelirin dahil edilmediğini de bildirdiler.Ahtapot ve istakoz üretimi gerçekleşirse dünya da bir ilk şehrimizde gerçekleşmiş olacak.

K.MARAŞ SPOR HEDEFE DOĞRU İLERLİYOR…

  1. liğin ortalarında emin adımlarla hedefe yürüyen K.Maraş Spor’un mali sıkıntıları halletmesi halinde Kenyalı bir stoper ile Ugandalı iki forveti renklerine bağlayacağı söylentileri kulislerde konuşuluyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Işık Arşivi