Yeniden merhaba

İnsanlar yazmak konusunda da kendilerine tatil verebiliyor. Bizde yaklaşık 2.5 ay gibi bir zaman dilimini kendimize tatil olarak ayırmıştık. Bitti. Yeniden yazmaya başladık.

Merhaba

Bu 2.5 aylık dönem zarfında ailemle Ege bölgesinde tatil yaptım. İzmir’e fuara gittim. Fuar ile ilgili bir değerlendirme yazısı dışında kalem oynatmadım.

Gündemden ayrı kalmadık. İşimizin başındaydım. Haber sitemize uzunca bir süre emek veren, ter akıtan elemanımız Emine Tekçe’yi mutlu bir yuva kurarak Gaziantep’e yolcu ettik. Allah mesut eylesin.

7-167.jpg

TBMM’de tatildeydi. Bu süre içinde Kahramanmaraş kazan iki vekil kepçe misali bütün şehri gezdiler, vatandaşlar ile hemhal oldular. Bu iki vekil kim mi? Tabii ki Ahmet Özdemir ile Mehmet Cihat Sezal.

CHP’li Ali Öztunç, MHP’li Prof. Dr. Sefer Aycan bu iki isimde sürekli gidip geldiler. Seçim bölgelerini boş bırakmadılar.

Milletvekilleri İmran Kılıç, İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç’te fırsat buldukça seçim bölgelerini gezdiler.

6-261.jpg

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Medya Tanıtım Başkanı Mahir Ünal’da bu süreç içinde iki defa geldi, geceyi bölgede geçirerek bütün ilçeleri gezdi.

Şimdi TBMM açıldı. Doğal olarak yoğun bir çalışma içine girdiler. Bütün milletvekillerine yeni çalışma döneminde başarılar diliyorum.

1-20191002141638.jpg

ALKIŞLAR TİCARET VE SANAYİ ODASI İÇİN

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası güzel bir etkinliğe imza attı. Çok bilmişler burun kıvırmış olsalar bile, ben çok önemli bir proje olarak gördüm. Kahramanmaraş’ın temel sorunu iletişimsizliktir.

KMTSO’nun ilk defa 1. Olarak düzenlediği İş dışı buluşmaları adını verdiği tanışma toplantısı çok çok önemlidir.

3-20191002141638.jpg

Saat 16.45 gibi KMTSO bahçesine girdiğimde üç beş insan vardı. Yine mi boş kalacak diye doğrusu çok üzülmüştüm. Korktuğum başıma gelmedi. Saat 17.30 olduğunda neredeyse bütün masalar dolmuştu.

Başkan Serdar Zabun, Başkan vekili Şahin Balcıoğlu, Meclis Başkanı Hanefi Öksüz başta olmak üzere salonda yerlerini almışlar, davetlilerle koyu bir sohbeti başlatmışlardı.

Mehmet Beşen, Sami Kervancıoğlu, gazeteci arkadaşlarım, Ali Rıza Kısakürek ve adını hatırlayamadığım herkes masalarda birbirleriyle sohbet ediyorlardı.

2-20191002141638.jpg

Bu samimi ortam beni umutlandırdı.

İstersek bir araya gelebiliyoruz.

Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, iş kadınları, STK temsilcileri, kısaca bu şehir için üreten, ter akıtan, sözü olan seçkin insanlar oradaydı.  Saat 18.30 gibi ayrılırken iğne atsan yere düşmeyecek bir görünüm vardı.

5-342.jpg

Mutlu olarak, gönül rahatlığı içinde salona veda ederken, geleceğe dair umutlarımda yeniden filiz veriyordu.

Şehirde ki ilgisizlik, başıboşluk, insanlardaki umutsuzluk bize de sirayet etmişti. Bazen 500 bin liram olsa bu şehirden giderim şeklindeki feryadımın yerini yeniden umut alıyordu.

4-630.jpg

İnadına Kahramanmaraş diye haykırmak geçti içimden.

Buradan KMTSO yetkililerine seslenmek istiyorum.

Goygoycuların yakınmalarını bir tarafa bırakın, sadece boş laf edenlerin sözlerine kulaklarınızı tıkayınız. Ve en az 3 ayda bir bu etkinliği yapınız. Bu toplantıda emeği geçenleri yürekten tebrik ediyorum.

Ellerinize sağlık, emeğinize sağlık, Kahramanmaraş’ı değiştirmek ve dönüştürmek bizim elimizde.

Yeter ki biz isteyelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi