Abdulbaki GÜNIŞIĞI

Abdulbaki GÜNIŞIĞI

YEDİ KUYULAR KAYAK MERKEZİ

 Bundan önceki yazımda bu hizmetten bahsetmiş ve yapanlardan, düşünenlere kadar herkese teşekkür etmiştim. Geçen sene belediyenin daveti üzerine her Maraşlı aile gibi bizde, uzun yıllar kayak yapma hasretimizi gidermek için yola düşmüştük. Yolun yarısından itibaren, yoğun talep yüzünden ve yolun bu kadar aracın geçişine izin vermeyecek kadar dar olmasından dolayı gidip, kaymak veya en azından orayı görmek nasip olmadı. Hatta orada ne var diye soranlara, biz ancak beşinci kuyuyu görebildik diye söylemiş ve yedinci kuyuya kadar görmek nasip olmadı diye şakalaşmıştık.

                 Yapılan bu güzel hizmeti takdir etmemek gerçekten yakışan bir davranış olamaz. Fakat geçen seneden ders alınmadığı da yaşananlardan ortaya çıkmakta ve neden her işimizin böyle sonradan düzeltilmesi gerektiğini anlamakta zorluk yaşamaktayım. Yolun dar olduğunu, insanların kayak merkezine ulaşmakta sıkıntı yaşadığını, herkes gördü de belediye görmedi mi dememek için çok uğraştım ve anladım ki belediye görmemiş. Oysa yerel gazetelerde, yolun dar olduğu ve kayak merkezinin yapılırken aynı zamanda yolunda genişletileceğini okumuştum. Fakat gel gör ki, kayak merkezi iyi kötü bir yerlere gelmiş, yol hala genişletilmemiş. Çalışmalar bu soğuk hava ve çamur içinde yeni yeni yapılmaktadır.

                Bir yere bir hizmet yapılmak isteniyor ise önce o yere gidilecek yolun ihtiyaca cevap verecek genişlikte olması ve kayak merkezi yapılır iken, ondan daha önce yolun bu yoğunluğu kaldıracak şekilde düzenlenmesi gerekmez mi idi. Maalesef yapılmadı ve alel acele yarım yamalak yola düşenler gene yolda kaldılar. Dört saatte gidip, dört saatte gelen arkadaşlar, sakın gitmeyin, biraz bekleyin yol adam gibi yapılsın, ondan sonra inşallah gidersiniz dediler. Bekliyoruz bakalım, göç yolda mı düzelecek, yoksa artık bu yanlış huyumuzdan vazgeçip, önce göçü düzeltip sonra yola mı çıkacağız.

              İkinci husus ise, gezmeye gelenlerin, tepelere çıkmak için, üstüne bastıkları, yürüyen yol ile ilgili. Bu yolun toprak zemine uyduruk bir ağaç sistemi ile monte edildiği, sağa sola çarpılarak çalıştığı ve bir çok yerde çökmeler olduğunu öğrendim. Bizzat bu işlerden anlayan ustaların anlattığı, yapanların uyduruk yaptığı ve bu işin başındaki kontrol ile sorumlu olanların ise ayakta uyudukları oldu. Demir yollarında döşenen traversler gibi sağlam bir döşeme olması gerekir iken, sürekli batacak bir zemin üzerine yapılan bu yolun sağlıklı çalışmadığını herkes söyledi.

                Sayın Başkandan ricamız, belediyenin büyük paralar harcayarak yapmış olduğu bu tesis inşaatından sorumlu olup, sorumluluğunun farkında olmayanlardan hesap sorulmasıdır. Her kim işi savsaklamış ise hakkında işlem yapılmalı ve bu tür bize sanki yapışmış gibi olan beceriksizlik hallerine izin verilmemelidir. Bir işi bir defada ve sağlam yapmayı öğrenmemiz lazım.Yolun genişletilerek, herkesin rahatça ve on beş dakikada gidebileceği hale gelmesini beklemeyi düşünüyorum.Aksi halde yapılan haberlere güvenip,gelen insanlar bir daha Maraşa gelmezler. Havalimanından on beş dakikada çıkılacak bir tesis diye haber yapılıyor. İnsanlar bu habere inanıp gelseler, yaşadıklarını gittikleri yerde anlatsalar kime ne diyeceksiniz. Bu yolun gidiş geliş duble yol olarak yapılması ve hakikaten onbeş dakikada çıkılacak hale getirilmesi lazım. Yapıldığında teşekkür için yazacağımın da bilinmesini istiyorum.vesselam

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Abdulbaki GÜNIŞIĞI Arşivi