Ve Poyraz veda etti!...

15 Ağustos 2002 tarihinden 30 Mart 2014 tarihine kadar Kahramanmaraş Belediye Başkanlığını yürütecek olan Sayın Mustafa Poyraz, yeni dönemde yok.

Bir siyasetçi- gazeteci ilişkisinden daha çok ağabey ilişkisi içinde olduğumuz Sayın Başkanla dostluğumuz daha eskilere dayanır. Hep ağabey dedik ve öyle de dostluğumuz devam edecek.

Profesyonel yaşamda duygulara yer yok. Ancak bizler mesleğimizde profesyonel olamadığımız için vefa her şeyin üstündedir yaşamımızda. Ben buna dikkat etmeye çalıştım. Bu sebepledir ki iyi bir gazetecilik belki ortaya koyamadık. Hep bardağın dolu tarafını gördük, görmek istedik. Çünkü caddeye çıktığımızda insanların yüzüne bakacak yüzümüz olmalıydı.

Özel hayatımda olduğu kadar mesleğimde de ikiyüzlü olmamaya özen gösterdim. Taraf tutmam gerektiğinde korkakça davranmadım tarafımı, safımı belli ettim. İyi ettim, kötü ettim. Bir insan tarafsız olamaz. Ancak ot gibi yaşayan insanlar için tarafsızlık söz konusudur. “Bana dokunmayan yılan bin yaşasın” sözünü hiç sevmedim. Ancak etrafımızda küçücük menfaati için en yakın dostunu satan insanlar, dün Poyraz’ın yanında gözüken ama bu sabah itibariyle saf değiştirmeye çalışan insanları mı desem…

**

Dürüst insan hayatında zorluklarla karşılaşır ancak sendeler yıkılmaz, yere kapanmaz. Bir başka dürüst insan tutar elinden ayağa kaldırır. Sayın Poyraz, Kahramanmaraş’a hizmet etmedi diyemez kimse. Hizmetlerini beğenmeyebiliriz. Şunu yanlış yaptı diyebiliriz. Ancak Kahramanmaraş’ın hangi mahallesine giderseniz gidiniz bir eserine rast geleceksinizdir. Hani bir söz var; “yiğidi öldür ama hakkını yeme!” diye.

Sayın Poyraz gücü ve imkanı ölçüsünde bu şehre hizmet etmeye çalıştı. Eserleri ortada, beğeniriz beğenmeyiz.

Bizlere düşen ise her şeyi zamanına göre değerlendirmek olmalıdır. Bir gazeteci olarak, bir vatandaş olarak gönül rahatlığı ile Sayın Başkana hakkımı helal ediyorum..

Bundan sonraki yaşamında da başarılar dileriz!...

**

BAŞBAKAN KİMİ ADAY GÖSTEREBİLİR?

Başbakan Sayın Erdoğan, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ile görüşerek, bu güne kadar yaptığı hizmetleri için teşekkür etmiş. Yeni bir isimle yola devam edeceğinin sinyalini vermiş. Sayın Poyraz belki de 2015 Milletvekili seçimlerinde aday gösterilir..

Başbakan A Haberde canlı yayın konuğu oldu. Orada 22 Büyükşehir de adaylarını belirlediğini ifade etti. Kimileri bu 22 kent arasında Kahramanmaraş’ın olmadığını söylüyorlar. Bana göre de bu böyledir. Çünkü dün bile Ak Parti aday adaylığı için telefon anketi yapılıyordu. Bu anketlerde  Bilim ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü Süfyan Emiroğlu ismi sorulmaktadır. Bize gelen bilgilere bakıldığında bu değerli Genel Müdürümüz için Ak Parti Grup Başkanvekilimiz Sayın Mahir Ünal’ın istediği yönünde.

Ancak benim Sayın Ünal ile yaptığım telefon görüşmelerinde bütün aday adaylarına eşit mesafedeyim, adaylık bizim görevimiz değil, Sayın Genel Başkanımız bize fikrimizi sorarsa bizde söyleriz diye konuşuyor.

Sayın Ünal hatırlanacağı üzere daha öncede aynı tutumunu Teşkilat seçimlerinde de sürdürmüştü.

Bana göre Sayın Ünal bu bağımsız tavrını devam ettiriyor.

**

Bir iki vekil ile telefon görüşmesi yaptım. “Bilmiyoruz!” diyorlar. Yaptığımız siyasi kulis sohbetlerinde ise Kahramanmaraşlı olan ancak başvuru yapmayan isimlerin varlığı gündeme getiriliyor.

Bana göre Sayın Erdoğan başvuru yapan yada kamuoyunda isimleri konuşulan;

Nevzat Pakdil, Fatih Erkoç, Hanefi Mahçiçek, Serdar Erdoğanyılmaz, Murat Aras, Dr. İrfan Karadutlu, Dr. Cafer Tatlıbal, Mehmet Fatih Uğurlu gibi bildiğimiz isimlerden birini aday edecek.

Bunlar olmaz ise ne olur sorusuna cevap vermem gerekirse; favori olarak Adalet Bakan Yardımcısı Av. Veysi Kaynak diyorum.

**

Sayın Başbakan Kahramanmaraş’ı tanımayan, sadece kimliğinde Kahramanmaraş yazan bir ismi bu şehirde aday yapması halinde 2011 Genel seçimlerinde aldığı 400 bin oyu almakta zorlanır diye düşünüyorum.

Bu olayı milletvekili seçimleri ile karıştırmayalım. Milletvekili seçimlerinde insanlar adaya değil doğrudan Genel Başkan için oy kullanıyor.

Ama yerel seçimlerde % 10 ila 15 arasında oy farklılığı olabilir. Sanırım Sayın Başbakan bu işlerin artısını eksisini iyi araştırır ve kente hizmet edecek bilgili, birikimli bir ismi aday olarak açıklar…

En azından ben böyle ümit ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mehmet TAŞ Arşivi