Uteskon Uyuşturucu İle Mücadele de Kararlı

Ülkemizde bunca mücadeleye rağmen, kullanım oranları gittikçe artan uyuşturucu madde ve madde bağımlılığı can yakıcı sorun haline gelmiştir. Gün geçmiyor ki ülkemizin her hangi bir yerinden gözü yaşlı bir anne ve yüreği yanık bir baba, ağabey, bağımlı yavrusu için yardım istemesin.

Bilindiği üzere terör örgütlerinin en büyük finans kaynağı uyuşturucu ticaretindedir. Terör örgütleri bir taraftan ülkemizin bekasını tehdit ederken bir taraftan da gözlerini tertemiz gençliğimize dikmiş, geleceğimizi karartmayı hedeflemişlerdir.

Toplumda kangren haline gelmiş madde bağımlılığı konusunda gençlerimizin maddenin esiri olmamaları için yoğun gayret gösterilmesi gerekiyor. Kıymetli Türk gençliğinin damarlarındaki asil kanın kirletilmesine kayıtsız kalınmamalıdır.

Bu kaygıları taşıyan, ülkemizde uyuşturucu ile mücadele etmeyi kendine görev bilmiş müesseselerimiz de vardır. Bunlardan birisi de UTESKON Uluslararası Ticaret Eğitim Sağlık Konfederasyonu’udur. 15.08.2016 tarihinde 3 Federasyon ve 36 Derneğin bir araya gelmesiyle Ankara’ da kurulmuş güvenilir ve dinamik bir konfederasyondur.

UTESKON ülkemizde uyuşturucu ile mücadele kapsamında faaliyetler yaptığı gibi Kahramanmaraş’ta da örgütlenmiş ve çalışmalara başlamıştır. Uteskon Konfederasyonu, Nisan ayında  Kahramanmaraş İl Başkanı olarak Erdal GÜZELDEMİRCİ ‘yi bu göreve atamıştır.

Erdal GÜZELDEMİRCİ ile yaptığımız söyleşide, yapacakları hizmetlerle ilgili olarak bize şunları söyledi:“Uyuşturucu madde kullanımı dünyada olduğu gibi ülkemizde de başta gençler ve çocuklar olmak üzere sadece bireyde değil toplumun tamamını etkileyen bir sağlık sorunudur. Bize başvuran uyuşturucu bağımlılarının tedavilerini yaptırıp, süreçlerini üstlenip, sosyal hayata adapte olmaları destek sağlamayı amaçlıyoruz. Farkındalık oluşturmak, insanların duyarlılıklarını ölçmek için genel merkez aracılığıyla sokaklarda sosyal deneyler yapmaktayız. Sahalarda gördüklerimiz maalesef anne ve babaların madde bağımlılığı konusunda bilinçsiz oldukları. Bu nedenle Türkiye’nin her yerinde uyuşturucu ile mücadelede bilinçlendirme seminerleri vermekteyiz” dedi.

Ana gayesi, Türk gençliğini uyuşturucu illetiyle tanıştırmamak ve bu tuzağa düşen evlatlarımızı bu girdaptan kurtarabilmek için kurulan, UTESKON Uluslararası Ticaret Eğitim Sağlık Konfederasyonu’nu bu çalışmalarından dolayı kutluyor; ayrıca Kahramanmaraş’taki faaliyetlerini yürüten ekip başkanı Erdal GÜZELDEMİRCİ yi tebrik ediyor, başarılar diliyoruz.

Selam ve sevgilerle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali AVGIN Arşivi