Ülkem İçin Bir Fikrim Var

6 Ağustos 2018 tarihli “Beyin-fikir-buluş Jimnastiği” adlı yazımla, fikirlere önem vermeyi ve bu fikirlerin ilgili yerlere ulaştırılarak değerlendirilmesi hususuna değinmiştim.

“Köyde çoban vatandaşımızın aklına güzel bir fikir geldi ve bu fikir toplumun menfaatine çözüm olan bir fikirdir. İşte bu fikre sahip çıkma zamanı: “

“Vatandaş hemen telefona sarılacak ve şu numarayı (Mesela 1453- bu telefon 24 saat kayıtla çalışacak, arayanın TC numarası yeterli olacak. Uzman kişi verilen bilgileri kayıtlara alacak ve daha sonra konusuna göre ilgili birime konuyu aktaracak. Bu fikir yeni mi? Uygulaması var mı? Öneri mi, buluş mu, eleştiri mi diye tasnifi yapılacak) arayacak. Yetkili kişi uzman olacak, baştan savma değil, nasıl yardımcı olurum şuuruyla kişiyle irtibat kuracak. Böyle bir birimi devlet başlangıçta 100 kişiyle kurabilir. Mesela birim adını “ HIZIR FİKİR” servisi koyabiliriz. Bu servisi arayan kişilerin fikirleri ön elemeden geçirilir, kayda değer fikirler ilgili Bakanlıklar ve kuruluşlarca değerlendirilmek üzere iletilir. İlgili Bakanlık, bu fikri daha geliştirmenin yollarını aramalı ve bunu çeşitli kategorilere ayırmalı: Hali hazırda bunun bir benzeri var mı? Faydalı bir buluş mu veya uygulama mı? Uygulaması olan bir konunun eksik tarafı mı? Başka bir alanı mı ilgilendiriyor? “

Önerimiz duyulmuş ve değerlendirilmiştir. İşte bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından “Bir Fikrim Var” servisi kurulmuştur.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahri Altun, 7 Şubat 2019 tarihinde açıkladığı projeye 24 saat içinde 4548 fikir geldiğini duyurdu.

“Projeye inandığınız için sizlere müteşekkirim. Bilmenizi isterim ki arkadaşlarım fikirlerinizi titizlikle inceliyor' diyen Altun, "Ülkemizin hedeflerini hep birlikte gerçekleştireceğiz." dedi.

Ülkem için bir fikrim var diyorsanız, aşağıdaki linki tıklayınız.

https://www.iletisim.gov.tr/turkce/ulkemhttps://

Eğer sizin de değerli gördüğünüz düşünce, bir fikir varsa onu en yetkili makama iletebilirsiniz.

Ülkemiz için katkımız olmuşsa ne mutlu bize.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer IŞIK Arşivi