ÜÇÜNCÜ DOZ AŞI

Cumhurbaşkanımız bir televizyon proğramında  üçüncü doz aşımı oldum dediğinde malum kesimin trolleri demediklerini bırakmamışlar ve  bildik saray efsanelerine yenilerini  ekleyerek bildik huylarından vazgeçemeyeceklerini açık etmişlerdi.

Bende dün sabah  yararlı olacağına inandığım için üçüncü doz aşımı yaptırdım. Makalemi yazdığım sıralarda aşılanmış kolumda ağrı ve ağırlık dışında bariz bir yan etki ile de karşılaşmadım.

Virüs illetine karşı aşının faydalı olabileceğini  ümüt eden bir hekim olarak sırası gelen kardeşlerimin aşılarını yaptırarak hem kendilerine hem de devletimizin virüs mücadelesine katkıda bulunmalarını öneriyorum.

Yakın tarihlerde kitlesel ölümlere sebep olan birçok viral ve bakteriyel  hastalıktan aşılama sayesinde kurtulmanın verdiği bir umut bu.

Aşılanma  hakkında çok spekülasyon olsa da önümüzdeki günlerde aşının  olumlu sonuçları ile karşılaşarak daha doğru ve objektif gerçekleşmeler göreceğimize inanıyorum.

Dünyanın çeşitli ülkelerinde ard arda açıklanan mutand ve mutasyon ile ilgili haberleri izledikçe , virüslerin sık baş vurduğu bu taktik ile ilgili yaşanmışlıkları hatırlıyorum.

Virüsler zaten sık mutasyona uğrarlar.

Virüsün diş çeperinde bulunan bazı proteinlerin  aminoasidleri   değişime uğrar ve   yeni bir taçla taçlanarak     savunma ordumuza  karşı kendini kamufle etmeye çalışır.

Böyle bir hüner ile kılıktan kılığa giren  virüse karşı mücadelede elbette çeşitli zorluklar var.

Eller yaya biz aya çok şükür.

Azgın azınlık pek hoşlanmasa da gerçek bu.

Dünyanın kelli felli zannedilen ülkelerinden önde oluşumuz azgın azınlığın hoşuna gitmese de çok şükür birçoğundan fersah fersah ilerdeyiz. Aşıyı rant aracı olarak kullanan bir çok ülkede aşı ücretli olarak uygulanırken bizde sağlık bakanlığımızın başarılı proğramlaması ile ücretsiz ve planlı olarak uygulanıyor.

Günlük aşılanabilen vatandaş sayımızın milyonların üzerine çıkmasından üzülen bir güruhun bulunması ne kadar üzücü ve bir o kadarda absürd.

Sağlık bakanımızın aşılanma ile ilgili proğram ve hedefleri ile ilgili inanmayanlar yâda bunu safsata olarak görenlerin kendi kitlelerine bu algıyı satarken kullandıkları kelimeleri hatırladığımızda ne kadar çok istemezükçü var bu memlekette diyesi geliyor insanın.

Yerli gezi zekâlı kaz kafalı güruh tüm bu gerçeklere kör sağır ve dilsiz üç maymun olsa da, dünya  virüse karşı verdiğimiz mücadele  ile ilgili gerçeklerimizi görmemezlikten  gelmiyor veya gelemiyor.

Fitne, fesat, hıyanet, ihanet aklınıza gelen her türlü kötü sıfatı üzerinde taşıyan troller ellerinden  gelen kötülükleri   var güçleri  ile yapmaya devam ede dursunlar çok şükür bu badireden de başarı ile geçmeye devam ediyoruz.

Sırca köşklerinde bir eli yağda bir eli balda olanlar  yokluk edebiyatı üzerinden timsah gözyaşları ile ağıt dökmeler  hep olmuş ve olmaya devam edecek.

Devletimiz nasıl pandemi sürecinde ciddi bir yanlış yapmadan bugünlere gelmemizi sağladı ise  ,aynı şekilde aşılama proğramını da aynı hassasiyet ve titizlikle yerine getirmeye devam edecek.Ellerini ovuşturan fırsatçı fesatçılara pabuç bırakmayaraktır.

Bu güne kadar 50 milyonun üzerinde vatandaşımız sorunsuz aşılandı. Aşılanmada dünyada ilk on ülke arasındayız.

Devletimizin en yetkili organları ard arda bu gerçekliği tüm yönleri sık sık açıklamaya devam ettiği halde hala öküz altında buzağı arayışında olan ahmaklar sağda solda çamur atmaya devam ediyor.

Amaç belli.

Çamur at izi kalsın.

Vatandaşın kafasını bulandırmak için her gün yeni bir hezeyan ve kırıla giden  asparagaslar…

Çatlasanızda patlasanızda devletimiz bu süreçten galip çıkacak ve tüm dünyaya örnek olmaya devam edecek.

Bir hekim olarak içinden geçtiğimiz sürecin zorluklarına vakıfım. Yazılı ve görüntülü basında ahkam kesen bilim insanlarımız daha fazla  kafa karıştırmadan mümkün olduğunca da olumlu yönlerden vatandaşımızı bilgilendirirlerse el ve gönül birliğinden kaynaklı yüksek morale ulaşmamız mümkün olur.

Stres ve gerilimin vurduğu en değerli yapımız bağışıklık sistemimiz. Stres savunma ordumuzu vuruyor adeta. Savunmasız kalan sistem sadece virüslere değil tüm hastalıklara karşı direnemez ve kendini koruyamaz.

Sağlık ve mutluluk dileklerimle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dr. Ali Akben Arşivi