Turizmden pay almak istiyorsak

Kahramanmaraş’ta turizm ile ilgili yıllardır konuşur dururuz. Mesele eyleme gelince de kılımızı kıpırdatmaz topu başkalarına atarız.

Bu neme lazımcılık alışkanlığından kurtulmamız gerekiyor.

Bunun için yapmamız gereken önemli görevler varır. Öncelikle ne yapacağımıza bir karar vermeliyiz.

Hani bir söz vardır.

En kötü plan plansızlıktan iyidir diye.

Bizde Turizm konusunda bir yol haritası çizmeliyiz.

Kahramanmaraş bu konuda kötü bir performans gösteriyor. İş yapanlar eleştiriliyor, boş yatanlar ise yüceltiliyor.

**

Kahramanmaraş Turizm gelirlerinin artırılması ve toplumsal refah seyisinin yükselmesi daha açık bir ifade ile esnafın cebine sıcak para girmesi için komşu şehirlerle ortak turizm planlaması yapmak zorundayız.

Bu konuda önümüze iki farklı projeksiyon çıkıyor. Bunlar;

Kahramanmaraş- Adıyaman- Malatya- Elazığ

Kahramanmaraş- Gaziantep- Şanlıurfa- Mardin

Kahramanmaraş Doğu ve Güney Doğu Anadolu’nun giriş ve çıkış kapısıdır.

Kahramanmaraş’ta Ticaret ve Sanayi Odaları, Valiler, Belediye Başkanları, Turizm ve Seyahat Acentaları, Sivil toplum örgütleri  bir araya gelerek yukarıda isimleri yazılı şehirlerle diyalog içine girmelidirler.

Bu şehirlerle Ortak Turizm Eylem Planları hazırlanmalıdır.

Örnek verecek olursak; Kahramanmaraş- Malatya- Adıyaman ve Elazığ özelinde güçlü siyasi isimler vardır. Mahir Ünal, Öznur Çalık, Ahmet Ayın siyaseten çok güçlü ve kendi şehirlerinde olduğu kadar ülke düzeyinde de isim yapmış isimlerdir.

Kahramanmaraş- Adıyaman- Malatya- Elazığ olmak üzere ortaya konulacak ortak çalışma birçok açıdan bu şehirlere birçok kazanım elde edilmesine vesile olacaktır.

Burada herkese görev düşüyor. Yukarıda isimlerini yazdığımız üç isim bir araya gelmeli neler yapılabilir noktasında sohbet yapıldıktan sonra halka genişletilmelidir.

Biz önerimizi yapıyoruz. Bekleyip göreceğiz. Şehir adına kendini güçlü ve yetkili sanan her isim bu konuda bir emek vermek zorundadır.

Bencil davranan, sadece kendine çalışan her kim olursa olsun koltuklarından kalktıklarında şehirde ne izi kalır, ne de hatırası. Bunu da hatırlatayım dedim…

Bu konuda ilk hamle gerekirse Kahramanmaraş Milletvekillerinden gelmelidir.

Kim bir adım atarsa Adıyaman ve Malatya’da aynı karşılığı verecektir….

**

ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

6 Mart 2020 Cuma günü Kahramanmaraş Necip Fazıl Hastanesinde Anjiyo oldum.

Anjiyomu yapan Dr. Serhat Kurtul olmak üzere Başhekim Vehbi Şirikçi’ye, Dr. İsmail Kahraman’a, Hastane Müdür Yardımcısı Cahit Sayın’a, Oruç Gökkaya’ya, Kadir Ceyhan’a, adını yazamadığım hastane personeline, hemşirelere çok teşekkür ediyorum.

Bu arada yakın ilgi ve alakasını gördüğüm İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Nuri Öksüz’e, İbrahim Palabıyık ve Mehmet Yılmaz’a, sürekli yanımda olan Akın Ozan, Abid Vanlı, Mustafa Şirin, Ramazan Gürbak, Cemil Toktay’a da ayrıca teşekkür ediyorum.

Hastane de yanımdan ayrılmayan yeğenim Yusuf Taş’a aileme, yakın dostlarıma, komşularıma da çok çok teşekkürler.

Bizi telefonla arayan Milletvekili Mehmet Cihat Sezal’a, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’a,  Afşin Belediye Başkanı Fatih Güven'e, Dulkadiroğlu  Belediye Başkanı Necati Okay'a, Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ali Ünsal’a, Ak Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici’ye, Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara’ya, CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş’e de ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Her zaman yanımda olan bir ağabey, bir kardeş ve dost olarak gördüğüm Aksu Tv’de moderatörümüz Serdar Erdoğanyılmaz ve Ali Eskalen’e de çok teşekkürler.

İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özgül'e, Hastaneye gelerek bizzat ziyaret eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Küçükönder'e teşekkür ediyorum.

Aksu Tv Genel müdürü Cüneyt Beyit, Erol Öner, Mehmet Ali Tatlı, Murat Eğridağ ve çalışanlara da çok teşekkürler.

Bu arada evime gelen, telefonla arayan Kahramanmaraş ve Şehir dışında olan dostlarıma da çok teşekkür ediyorum.

Gap Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ve eşine, Başkan vekilimiz Hamit Özpolat’a ve diğer yol arkadaşlarıma da ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Kahramanmaraş’ta aynı havayı soluduğumuz başta meslektaşlarımız olmak üzere arayan ve ziyaret eden dostlarıma da ayrıca teşekkür ediyorum.

Şimdi çok iyiyim. İşimin başına geliyorum. Allah kimseye dert verip de derman aratmasın. Allah kaldırabileceğimiz kadar yükü omuzumuza versin.

Sağlık çok önemlidir. Herkes sağlıklı günler diliyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi