Trafikte Park Çilesi

Ah Kahramanmaraş’ım ah, vah vahlara geliyoruz da haberimiz yok. Hava sıcak trafik çile. Dolmuşlar da klima ne gezer, belediyenin otobüsleri hariç diğer otobüslerde klima yok. Oysa toplu taşıma da olması gereken başlıca kural. Toplu Taşıma araçlarında klima kullanımı şart.

Ekmek kavgası, zaman telaşı, hız kurbanı yarışmalar. Alt üst ettiniz trafiği yetmedi, kendi aranızda dahi çekişmeler son bulmadı. İstediğiniz yerde tak diye durma lüksünüz dahi var. Arkadan gelenin ya da sağınızdan gidenin hiç önemi yok. Ambulanslar dahi toplu taşıma araçlarımızın şoförleri kadar lüks araç sürmüyorlardır.

Neyse ki toplu taşıma da devrim olacak bir imzaya el attı Büyükşehir Belediye, inşallah bir düzene binecekler.

Kahramanmaraş da Trafik sorunu giderilmek için yol çalışmaları yapılsa da yeterli olmadığını hepimiz gündelik hayatımızda yaşıyoruz. Bizim sorunumuz ‘’OTOPARK’’ sorunu.

 Şehir merkezinde otopark kaç tane var?

Bildiğim kadarıyla irili ufaklı 7 ya da 8. Bunun 2 tanesi katlı otopark. Geriye kalan otoparklarda da zaten durum aşikârdır. Çarşı esnafına yetmiyor ki, diğer araçlara yer kalsın. 

Arasa Camiinin altında bulunan geniş araziye çok katlı bir otopark şehir merkezinde ki park kirliliğini ortadan kaldıracaktır. Belediye hangi birine yetişecek ki derseniz ki dersiniz o zamanda yap-işlet-devret modeli var derim.

Trafik, yol çilesi nedir, şehrimiz şunun şurasında birkaç yıldır yaşıyor, alışık değiliz de alıştırılmaya çalışılıyoruz.

Yollar yapıldı, çukurlar kalmadı, sıcak asfalt her yere dağıldı. Yollar kaymak gibi derler ya hani işte öyle.

Peki, bizim trafik çilemiz neden kaynaklanıyor hiç düşündünüz mü? Oysaki her gün gözümüzün önünde yaşıyoruz. Trafik memurları, Belediye zabıtaları araç sürücülerine şuraya park etmeyin, buraya koymayın, bu böyle olmaz diyerek düzeni dile getirirler. Getirmeyenlerinde gözünün yaşına bakmazsa işte o zaman trafik sorunu çözülmüş olur.

Parkomat kardeşim de iki dakika idare etmezse ikinci sıra park sorunu ortadan kalkar.

İkinci sıra parkı geçtim, üçüncü sıra park ne demek oluyor? Yeni Ulu Camii tünel çıkışı durakların olduğu bölgede 3. Sıra park yapılıyor.

Ulu Camii dolmuş duraklarının olduğu kısım park yapılmaya hiç müsait değil ama tek sıra park hiç görmedim.  Oysaki Ulu Camiinin oradan Zabıta hiç eksik olmaz. Ve ayrıca zabıtada ki rahatlığı da bir yerde göremezsiniz. Kimden alıyorlar bu rahatlığı orasını da siz düşünün.

Kısacası görevi yerine getiremeyenlerin rahatlığı yüzünden trafik felç oluyor. Kahramanmaraş da yol sorunu yok, görevini yerine getirmeyen görevli sorunu var.

Birde ayrımcılık yapmayın, şahin model araca cezai işlem uygulayıp da lüks modellere işlemsizlik insiyatifinizi kullanmayın. Kullanırsanız da kul hakkını aklınıza getirin.

Selametle Kalın

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mustafa ALYAZ Arşivi