Gül Ayşe Yetmez

Gül Ayşe Yetmez

Trafik Sempozyumu

Yazımızı yazdığımız şu saatlerde son oturumunun yapıldığını düşündüğüm, güzel bir çalışmanın dünkü açılış konuşmalarında edindiğim izlenimleri sizinle paylaşmak istiyorum.

            Konusu Kahramanmaraş’ta ki trafik olarak görülse de tüm problemlerin değerlendirilebileceği öyle güzel bir platform hazırlanmış ki. İlk konuşmayı il emniyet müdürümüz Sayın Mustafa Aydın, daha sonra Valimiz Sayın M. Niyazi Tanılır ve en sonda Prof. Dr. Ahmet Hamdi Aydın Hocam yaptı,Bir kamu kurumu, diğer bir kurum, yerel yönetim, ilgili  STK Valilik hepsi bir arada, üstelik üniversite de işin içinde olduğu gibi dışardan gelen uzman konuklarımız var. Sonuç bildirisi daha elimizde değil ama bu güzel çalışmaya emeği geçen herkese ben şahsım adına teşekkür ederim.

 

            Gelelim sunuş konuşmalarına, Efendim, henüz emniyet müdürümüzle tanışmadık. Elbette bizim hatamız en azından hoş geldiniz nezaket ziyaretine gidebilirdik. Kendilerinin 2 konuşmalarına tanık oldum. İlki geçen cumartesi günü Fatih İlköğretim okulunda yapılan “Emeğim” projesi tanıtım konuşması idi. İlk dikkatimizi çeken etkili ve içten yansıttığı niyetleri. Ama bizi, beni özellikle çeken konuşmaları işte yukarıda ki bahsi geçen sempozyum açılışındaki sunumu idi. Nasıl güzel hazırlanmış bir konuşma, hedefler 12 den vurulmuş. Konu çok güzel özetlenmiş beklentiler dile getirilmiş. Bence çoğaltılarak dağıtılması gerek. Bu konuşmanın en can alıcı kısmını sizinle paylaşmak istiyorum. Sayın müdürüm bir kalp etiğinden bahsetti. Trafik sorununun, kazaların, yoğunluğun, hak ihlallerinin önüne geçebilmek için önce kalbi bu işin içine katmak gerekir. Bu konuda ahlaklı olmak gerekir diye yorumladığımız konuşmasının ilgili bölümlerini ve toplamdaki tüm sunumlarını bizde canı yürekten destekliyor ve alkışlıyoruz.

 

            İkincisi Sayın Valim, kendilerini pek çok yerde dinledik, aflarına sığınarak şehrimize ilk geldiği zamanlardaki konuşmalarını klasik protokol diyerek dikkatli dinleyemediğimiz için özürlerimizi iletiriz. Zaman içinde fark ettik ki Sayın Valim belki ufak notlarının dışında hiç yazılı metinle konuşma yapmıyor. Her toplantının konusu farklı, hani farklı derken şehrimizi direkt ilgilendiren ama farklı sorunlar da içeren bir yumak. Ve Sayın Valim konuşma yaparlarken not tutmaya başladığımdan beri, ben böyle güzel çözümler üreten bir başka makam tanımadım. Yakın zamanda bilişim teknolojisi ile ilgili bir tezinin ve kitabının olduğunu öğrendiğim Sayın Valimin sempozyumda açık yüreklilikle önerdiği ve çözüm olarak gösterdiği yollardan biri olan “Trafik Genel Müdürlüğünün” kurulması gerekliliği ve tabii destekçi kurumlarla hareket edebilir bir yapıda olması fikrinden çok etkilendik. Zaten micro-krediyi daha yeni anlayabildiğimizden beri her çalışmasını takdirle izlediğimiz sayın valimizin kent konseyinde yaptığı konuşmanın da yeniden gündeme getirilerek, bir kez daha duyurulması taraftarıyım.

 

            Son açılış konuşmasını Sayın Dekanımız yaptı. Çok üniversite bildirisi ya da sunumu diyelim, benzetemediğimiz konuşmaları neşeli bir sunumdu. Keyifle dinledik. Her ne kadar örnek görsel de kadın sürücüleri betimleseler de ben hocamın şehrimiz için çok faydalı olacağını düşünenlerdenim. Ve hazır bizimle iken bilgilerinin bizimle paylaşılması gerekir. Hocam sizi bu platformlarda daha çok görme dileğimizle.

 

            Öğleden sonraki oturuma katılamadım ama gelen bilgiler arasında özellikle Şoförler Odası başkanımızın dile getirdiği, ekonomik ve sosyal iyileştirmelerin çok ilgi uyandırdığını duydum.

 

            Çok çalakalem yazıyorum. Hani zamanda dar. Ama biliniz ki bu örnek çalışmayı her kurum için tavsiye ederim. Çok verimli olduğuna inanıyorum. Kahramanmaraş ta yol ve ulaşım ve yaya ve sürücü probleminin önüne geçilip tedbir alınır mı ya da ne kadar verim alınır bilemem ama biz kendimizi yola çıkmış olarak görelim. İyi kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gül Ayşe Yetmez Arşivi