Terörün dini

Reisimiz terörün dini imanı olmaz diyerek  son noktayı koymasına rağmen ,durumdan vazife çıkarıcılar ha  bire gayret diyerek  barış ve esenlik dini olan yüce İslamı , terör gibi onun hiç de tasvip etmediği bir yafta ile lekelemeye gayret ediyorlar.

  Siz hiç İRA ,ETA, 17 KASIM yada başka etnik terör    örgütlerini  telaffuz ederken  onların bağlı oldukları dinle ilişkilendirildiklerini  duydunuz mu? Yada SİHİZM, yana BUDİZM din mensuplarının terör örgütlerini   dinleri ile  yan yana koltuk koltuğa getirildiğine şahitlik ettiniz mi?  Soruları ismi duyulmuş duyulmamış bir çok terörist  kurtuluş ordusu ile ilgili sorarak ne demek istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz.

  Özellikle 11 eylül ikiz kuleleri ile başlatılan  ve   islamofobi olarak dillendirilen ve yüce dinimizi direkt hedef alan bu algıyı bir an önce yok etmemiz gerekiyor. Yoksa  ,bu gavurlar bir damla suda bizi boğacak ve islam coğrafyasından kanı eksik etmeyecekler.

  Yüce kitabımız,  en uzun sure olan   Bakara120 de” küfrün tek millet olduğu ve onların dinine uymadıkça onların bizden haz etmeyeceklerini “açık bir şekilde bize bildirerek uyarıda bulunuyor.  

  El-Bab da kahraman savaşçılarımızın destansı mücadelelerini ve başarılarını karalamak için kafa kesen teröristlerin” ALLAHÜEKBER”leri ile servis ettikleri video görüntülerinin film stüdyoları internete düştü şükür.

  Şükür diyorum . Çünkü oyun içinde oyun tüm açıklığı ile ayan beyan ortada duruyor. Kameralar stüdyolar insanlar tam bir film platosu konsepti. Senarize ettikleri filmi gerçek figüranlarla acımasızca sahne sahne çekerek tüm dünyaya servis ediyorlar. Ölen Müslüman. Maalesef öldüren de Müslüman(!).

   Bize dayatılan işte bu gerçeklik. Ya bu deveyi güdeceğiz. Yada bu deveyi güdeceğiz. Tarihi misyonumuz böyle olmamızı gerektiriyor. Zillet içerisinde yaşamamışız. Hür ve özgürlük genetik mirasımız olarak bizden sonrakilere de kalacak.

 Etrafımızda oluşturulan Hak ,hukuk, demokrasi ,hürriyet  ,eşitlik, adalet gibi evrensel kavramların hepsinin içi boşaltılarak birer kof haline getirildiğinin farkına varmamış isek vay halimize.

  Cennet mekan Abdülhamid han döneminde yaşanılanların nerede ise aynısını bugünlerde yaşıyoruz.  Tarih tekerrür ediyor. Aynı teraneler, aynı söylemler ve tabi aynı entikalar ,ihanetler ve hıyanetler. O zaman ki aklı selim maalesef cennetmekan la zıt düşerek sonun başlangıcına odun taşımış ve kaçınılmaz son gerçekleştikten sonrada feryadı figanları arşa çıkmış ama malum süreç devam ederek bu günlere kadar gelmişiz.

  Kazanımlarımız ve kayıplarımız teraziye konduğunda hangi taraf ağır basar onu pek bilemiyorum. Çok şey kazandığımız doğru. Aynı zamanda çok şeyde kaybettik. İhlas , samimiyet ,muhabbet ,manevi dinamiklerimiz, diğergamlık,  doğru ve dürüst olma, adam kayırıcılık , mal ,mülk, servet ve şehvet imtihanında karnemizdeki not ortalaması vs… İçimizdeki  gerçek ben ile  kendimizi  yüzleştirecek aynalara bakma cesareti kaçımızda var acaba?

  Her şeye rağmen düne göre  daha şanslıyız gibime geliyor. Kırık notlarımızı düzeltme imkanımız hala var. 15 temmuz miladı , kendimizi resetleyerek  fabrika ayarlarına dönmemiz için iyi bir fırsat oldu bize. 

  Osmanlı da istanbul’un güvenliği  balkanlardan, kabenin güvenliği ise Yemenden başlardı. Günümüz Türkiyesinin yeni güvenlik konseptinde  de güvenliğimiz Somali den ,Katardan ,Afganistandan ,İrak ve Suriye den başlıyor. Buralar güvenli hale getirilirse biz bu topraklarda daha rahat yaşama imkanı bulacağiz.

  Dost maskeli müttefik stratejik ortaklarımızın çok yüzlü yüzsüzlükleri sayesinde kısa sürede çok şeyler öğrendik. Nato’nun ,BM nin ne kadar gereksiz ve güvesiz olduğunu başka nasıl anlayabilirdik ki?

  Yıllarca çekiç güç denen bir ucube ile iş yapanlar ,bu gün herhangi bir ayıba utanmaya ihtiyaç duymadan daha açık yüreklilikle yanı başımızda ürettikleri düşman güçlerle bizim gibi koca bir devleti yıkacaklarını zannedebiliyorlar.

   Zeka ürünü olarak üretilen senaryoların işe yaramayacağını öğrenmeleri için Rabbim bu ileri zekalı akılsızlara iz’an versin. Müslüman mahallesinde salyangoz satıcılar! Lıutfen daha fazla Müslümanın ve mazlumun ahını almayın.

  Ölümden ölüm beğeneceğiniz günlere gelmeden aklınızı başınıza alarak defolup gidin.

  Bugünlük de bu kadar

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dr. Ali Akben Arşivi