Mehmet Dobaoğlu

Mehmet Dobaoğlu

TEKNOLOJİDE GELİNEN NOKTA

Teknolojiyi üretenleri tanımadan yaptığımız yorumların çoğu pembedir, ancak o şeytani güçleri tanırsanız, başınıza gelecekleri o zaman doğru anlayabiliriz…

Şunu bilesiniz ki, teknolojiyi geliştiren akıl, kendi dinine (dünya ve ahiret planını) gerçekleştirir. Benim gördüğüm çağdaş bir Nemrut var ve insanlığı ıslah edeceğiz diyerek bizleri narkozlayıp, kötü emellerini gerçekleştirmeye çalışıyorlar. (İyiye kullananları tenzih ediyorum) Çünkü çok azımız bilimin geldiği noktayı sorgulama yapıyoruz.  Zaten, bilgi onların elinde ve bu güce erişmemizde zor! Acizane deriz ki, teknoloji insanlık adına kullanılıyorsa eyvallah, ancak açıkça şeytani hedefleri doğrultusunda kullanılıyorsa ki kimileri öyle görünüyor, bu durumda rahmaniler doğal yaratılışa mutlak sahip çıkılması gerekiyor.

Bu söylediklerimi ispat için bu günlerde yeni bulunan WMAT/2 geni (tanrı geni) ile ilgili yaptığım araştırmaları da yakında sizlerle paylaşacağım. Neyse biz konuya böyle bir giriş yaparak başlamış olalım.  

Koronavirüs (Covid-19) salgınının sağlık ve ekonomideki etkileri ortada, bu salgın bilimde ve teknolojide ilerlemeyi hızlandırdığı ve dijital araçların kabulünü artırdığı gözlemleniyor. Demek ki önümüzdeki yıllarda ekonomilerin daha verimli ve hız artışı olacak, bununla birlikte de kimi firmalar daha hızlı büyürken, kimileri küçülecek, hatta hıza ayak uyduramayanlar ise kaybolacak.

“2008'deki mali krizden bu yana, bulut teknolojisine, yapay zekaya, robotlara, sayısız bilimsel atılım ve dijitalleşmeye rağmen, sanayileşmiş ülkelerdeki verimlilik artışının düşük. Bu da aslında doğal, hepimiz beklemediğimiz şartlarla karşı karşıya kaldık, daha doğrusu yönlendirildik.

Görülen o ki insanlık ya bu hızla değişime ayak uydurup "çok daha üretken olacak" ya da dediğim gibi hızlı değişim yumağı içinde varlığını kaybedecek. Şu anda kimi büyük şirketler danışmanla hareket ettiklerinden bu değişimi yakaladılar. İnşallah diğer küçük şirkeler de dijital dönüşümü gerçekleştirebilirler. Zaten Küresel Dünya Düzeninin kurucuları da bunu istiyor, ölen ölür, kalan sağlar bizim.

YAPAY ZEKA VE 5 G

Bakın son dönemde hangi teknolojik ürünler yapılmış, biraz bilgi verelim. “Giyilebilir teknolojiler: Konuşma ve metin tanıma gibi iyileştirilmiş yapay zeka algoritmaları, 5G ve daha güçlü kulaklıkların gerçek zamanlı çeviriyi yakında sağlaması beklenirken, Çinli start-up Timekettle Technologies şimdiden mikrofon ve akıllı telefon uygulamasıyla yaklaşık 40 dili çevirebilen kablosuz kulaklıklar satıyor. Trend, giyilebilir cihazların tıbbi faydaları nedeniyle de önemli ölçüde artacağına işaret ederken, Covid-19’nun bu trendi bir üst seviyeye iteceği belirtiliyor.

Yeni süper çipler yapıldı. İşlemciler her bilgisayarın beynini oluştururken, teknoloji şirketleri arasında kendi çip tasarımını ve süper çip geliştirme rekabeti hızlanıyor. Sağlık sektörü, yapay zeka ile büyük verimlilik artışıyla karşı karşıya bulunuyor. Doğrudur, bunlar bize gösterilen olumlu fotoğraflar, birde perdenin arkasında “Avam ağzıyla “abudik/gubudik” işler dönüyor. Bunları da Abdurrahman Dilipak’ı takip edenler biliyor. Hani şu robotlar, yarı robot insanlar, uydular, 5 G ve Yapay Zeka ile  insanlığı kontrol altına alınması v.s bahsediyorum.

OLUMLU GELİŞMELER DE VAR

Yapay zekâ, hastalıkları daha hızlı teşhis etmeye, ilaç geliştirmeye veya tedavileri daha bireysel tasarlamaya giderek daha fazla yardımcı oluyor. Kuantum bilgisayarların gelişiminin henüz emekleme aşamasında olduğunu belirten uzmanlar, bu yıl ilerlemenin hızlanmasını bekliyor.

Uzaydan internet, cüzdan yerine akıllı telefon, otonom sürüş, sanayi 3D yazıcılarla büyüyor, yani modern 3D yazıcılarla son derece yenilikçi bir ürün mümkün olan en kısa sürede seri olarak üretilebiliyor.

Verilerle hayat kurtarılıyor: Dijital dosya, sağlık sektöründe dijital veri alışverişi için önemli hale gelirken, salgınla bu veri alış -verişin hızlanması bekleniyor. Konuşan makineler yapıldı. Sizin anlayacağınız Dünyanın lordları, ilme önem vermiş, dolayısı ile bu gücüde ellerinde tutarak güçlerine güç katıyorlar. Doyumsuzlar Devletleri ele geçirerek dünyayı her bakımdan kontrolleri altına alma sürecine girdirdiler. Bunun için onlara asrın Nemrutları diyorum. Ne nemrut dediğimi WMAT/2 geni üzerinde yaptıklarını yazdığımda daha net anlayacaksınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Dobaoğlu Arşivi