Takip-teyid Köşesi

(MUTLU AİLE EĞİTİMİ VE ESKİ KAHRAMANMARAŞ KÜLTÜRÜ, KİMLİKSİZLEŞTİRME ZULMÜ)

25 Temmuz 2018 de “Önce Eğitimde Aile Seferberliği “ Mutlu Aile “ yazımla; eğitimin öncelikle ailelere verilmesinin önemine değinmiştim. Çünkü çocuklara verilecek eğitim uzun bir süreci gerektiriyor. Ayrıca çocuğa en yakın anne-babadır, ailedir. Bu yüzden öncelikle eğitimin ailelere verilmesi gerekliliğine vurgu yapmıştım. İlgili devlet yetkililerini başta Diyanet Başkanlığımızı duyarlı olmaya ortaklaşa diğer Bakanlıklarla işbirliği yapmalarını gündeme getirmiştim.

26 Ekim 2018 Cuma hutbesini dinlerken bu kez biraz heyecanla dinledim. Çünkü hutbede Mutlu Aile nasıl olunur? Ailenin görevi nedir? Konusu işleniyordu. Pek memnun kaldım. İçimden keşke bu konular sadece hutbe olarak değil de eğitim olarak da ele alınsa diye geçirdim. İnşaAllah ilerde bu eğitim de gündeme gelir. İşte hutbeden alıntılar:

“Kıymetli Müminler!

Sözün en güzelini, en yakınlarımız hak eder. Nezakete, hoşgörüye, en özenli sevgi ve saygı davranışlarına layık olan, ailemizdir. Bu yüzden Peygamber Efendimiz “Sizin en hayırlınız, ailesine karşı en hayırlı olanınızdır. Ben de aileme karşı en hayırlı olanınızım” buyurmuştur.Resûl-i Ekrem (s.a.s)’in kendi ailesiyle iyilik ve ihsan üzerine kurduğu ilişkiyi bize model olarak göstermesi son derece değerlidir. Çünkü aile bir ömür boyu sevgi, huzur ve güvenin yaşanacağı en samimi ortamdır.

Aziz Müminler!

Allah Teâlâ, aile ile bize dede, nine, anne, baba, eş, çocuk, torun ve kardeş olmayı lütfetmiştir. Aile, anne yüreğinin güzelliği, baba ocağının bereketidir. Eşler arasındaki sevginin ve sadakatin derinliğidir. Evladın anne babaya gösterdiği hürmet ve ikramın genişliğidir. Kur’an-ı Kerim’de Yüce Rabbimiz aile gibi değerli bir hazinenin önemini bizlere şöyle bildirmektedir: “Kendileri ile huzur bulasınız diye sizin için türünüzden eşler yaratması, aranızda sevgi ve merhamet var etmesi Allah’ın varlığının ve kudretinin delillerindendir. Şüphesiz bunda düşünen bir toplum için elbette ibretler vardır.”2

Kıymetli Müslümanlar!

Huzurlu bir aile, sevgi ve fedakârlıkla kurulur. Adalet ve vicdanla ayakta durur. Ülfet ve merhametle korunur. En sıkıntılı anlarda bile, gönül alıcı bir çift söz aileyi birbirine kenetler. Büyük-küçük her cana saygının hâkim olduğu bir ailede, rahmet konuşur, şiddet susar. Kadın-erkek her ferdin şefkat kuşandığı bir ailede, ima ile de olsa can yakılmaz, gönül yıkılmaz.

Değerli Müslümanlar!

Aile içinde huzur ve mutluluk, sağlıklı bir iletişimle kalıcı hale gelir. Sevgili Peygamberimiz “Allah’a ve ahiret gününe inanan ya hayır söylesin ya da sussun” buyurmuş, müminlere daima hayrı dile getirmeyi ve hayırlı olanın peşinde koşmayı öğütlemiştir. Bu öğütlerin muhatabı olarak bizlere düşen de güler yüzümüzü, güzel sözümüzü, takdir ve teşekkürümüzü ailemizden esirgememektir.

Aziz Müminler!

Acısıyla, tatlısıyla ömür yolculuğunu birlikte geçirdiğimiz ailemizin değerini bir kere daha hissedelim. Eşlerimize ve evlatlarımıza karşı müşfik ve nazik olalım. Öfkeyle kalkıp zararla oturmayalım. İncitmeyelim, incinmeyelim. Aksine her hal ve şartta, herkese karşı merhameti ve fazileti kendimize şiar edinelim.

Ailede huzursuzluğun sebebi değil, mutluluğun ve güvenin teminatı olalım. Rabbimizin Kur’an-ı Kerim’de bize öğrettiği şu duayı dilimizden düşürmeyelim: “Rabbimiz! Eşlerimizi ve çocuklarımızı bize göz aydınlığı kıl ve bizi Allah’a karşı gelmekten sakınanlara önder eyle.”

Bu anlamda emekli Abdullah Büyük hoca, STK aracılığıyla ailelere “Mutlu Aile “ konulu seminerler dizisi vermektedir. Konya ve Ankara başta olmak üzere bu eğitim seminerlerini vermektedir. Kendisini tebrik eder, çalışmalarında muvaffakiyetler dileriz. Umut ederiz ki bu tür çalışmalar desteklenir ve yaygınlaştırılır.

11 Eylül 2018 tarihli yazımla “Eski Kahramanmaraş-yeni Kahramanmaraş Şehri Ve  Kültürü” konulu yazımla, eski Kahramanmaraş kültürüne sahip çıkılması hususuna değinmiştim. İlk kez eski Kahramanmaraş deyimini gündeme taşıyıp sahip çıkılmasına  ilişkin görüşlerimi paylaşmıştım. Sesimizi duyan olmuş ve bir takım çalışmalara başlanmış bile.

Kahramanmaraş'ın tarihi gün yüzüne çıkıyor

Kahramanmaraş'ın "Eski Maraş" bölgesindeki tarihi konak ve çarşılar, Büyükşehir Belediyesi ve Dulkadiroğlu Belediyesince yapılan restorasyonlarla ayağa kaldırılıyor.

Giriş Tarihi: 20.10.2018 10:54

 Kahramanmaraş'ın "Eski Maraş" bölgesindeki tarihi konak ve çarşılar, Büyükşehir Belediyesi ve Dulkadiroğlu Belediyesince yapılan restorasyonlarla ayağa kaldırılıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, merkez Dulkadiroğlu Belediyesince Kurtuluş Mahallesi'nde restoresi yapılan 300 yıllık Üdürgücü Konağı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş'ın "eski Maraş" denilen bölgesinde yapılan restorasyonlarla ayağa kaldırıldığını söyledi.

Ecdadın bıraktığı eserleri belediyelerin güç birliğiyle restorasyonlarını yaptıklarını dile getiren Erkoç, "Tarihin, ecdadın bize emanet ettiği eserleri, Kahramanmaraş'ın ruhunu en güzel şekilde anlatan eserleri restore ederek yeniden kente kazandırıyoruz. Bu mahallelerde bir makro projemiz var. Çalışmalarımızla Kahramanmaraş'ın tarihini gün yüzüne çıkartıyoruz." dedi. Erkoç, destekleri nedeniyle Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay'a teşekkür etti.

Bu çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatih Erkoç ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Sayın Necati Okay’a teşekkür ederiz.

Hindistan'ın Keşmir eyaletinden sonra Müslüman nüfusun en yoğun yaşadığı eyalet Assam’dır. Assam'da yaşanan ulusal vatandaşlık kaydı probleminin geçmişten beri var olan ancak gündeme yeni gelmektedir. Daha önceleri Reisimiz Esed’i, Kürtlere kimlik verilmesi için uyarmıştı. Şu bir gerçek ki kimlik verilmeyen toplum, o ülkede köledir. Hiç bir hakları olmayan aşağılanan bir toplum demektir. Şimdi Hindistan da kast sisteminin en alt tabakası Müslümanlardan oluşturulmaya çalışılıyor.

 İslamofobi ve ırkçılığın gerçek anlamda insanlık suçu işleyen Siyonist  İsrail’in başlattığı ve Batı dünyasında gittikçe artan İslam karşıtlığı artık dayanılmaz hal aldı. Tüm şer güçlerin İslam’a ve Müslümanlara saldırdığını gören Hindistan’ın ırkçı Başbakanı ve Bhartiya Janata Partisi (BJP) Başkanı Narendra Modi, bu durumdan istifade ederek ülkesindeki Müslümanların bir şekilde ortadan kaldırılmasına göz yumuyor. Bunun için ülkenin Assam eyaletinde Ulusal Vatandaşlık Sicili (NRC) tarafından sözde ülkeye kaçak yollarla gelip yerleşenleri bulmak için başlattığı çalışmada 4 milyon civarında Müslüman kimliğini kaybedecek. Bu konuya ilişkin yazımı bir sonraki yazımda ele alacağım. Saygılar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer IŞIK Arşivi