Sütçü İmam Böceği

 

6 milyar yıldan beri Toros’ların zirvesinde, gözlerden ırak bir hayat süren Sütçü İmam, KSÜ akademisyenlerinden Doç. Dr. Serap Avgın tarafından kıskıvrak yakalanarak etkili hale getirildi.

Hadisenin ehemmiyetine binaen, KSÜ Rektörü Fatih Karaaslan ve Serap Avgın hanımefendi basın toplantısı düzenlediler. Birlikte bu flaş haberi gururla dünyaya duyurdular.

Prof. Dr. Karaaslan basın toplantısında, kendi üniversitelerinde görevli bir akademisyenin yeni bir böcek çeşidini bularak bilim dünyasına kazandırmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek.

“Bizim için bu böceği anlamlı kılan Sütçü İmam isminin verilmiş olması. Serap hocamız böyle bir şeyi yapmakla üniversitemiz adına bence güzel bir şey yaptı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Bu böcek bütün dünyada bu isimle anılacak. Bütün dünya Sütçü İmam ismini bu böcekle öğrenecek” (gazeteler)

Sezarın hakkını sezara vermek gerekirse; Öncelikle Doç. Dr. Serap Avgın’ı  keşfettiği yeni tür böceği, “Epuraea Sütçüimamun” adı ile dünya literatürüne girdirdiği için kendilerini kutlarız.

Çalışmalarının daim olmasını temenni ediyoruz. İhtimaldir, Sütçü İmam böceğinin bilinmeyen farklı akrabaları da bulunabilir. Kurtuluş kahramanlarımızın adı ile anılan, “Mıllış Nuriun”, “Çuhadar Aliun”, “Rıdvan Hocaun” “ Senem Ayşeun” gibi, belki yeni yeni böceklerimiz de olabilir.

İşin garip yanı, yıllardan beri sistemden dayak yiyen başörtü mağdurlarının bir ortak duası vardı. “Allah başımıza Sütçü İmamlar göndersin ” diye. Cenab-ı hak, Serap hanım vesilesi ile; Mersin'in Erdemli İlçesi'ne bağlı, Aydınlar Köyü'ndeki, bin üç yüz rakımlı bir dağda gönderdi Sütçü İmamı.

Diğer yanda başörtülü hanımlara bu ülkede bir isim takılmıştı “Kara Fatmalar”. Malumunuz “Kara Fatma” bir lavabo böceği. Yeni bulunan “Sütçü İmam” böceğine de dikkatlice baktığımızda Kara Fatma böceğine benzerliği var gibi.

Artık zirai donatımcılar, haşere ilaçlamalarında biraz daha dikkatli olmalılar diye düşünüyoruz. Zira “Sütçü İmamları” böcek dahi olsa bu şehrin insanı kimselere ezdirmek istemez.

Bu arada bu böceği belediye başkanımız Mustafa Poyraz sakın görmesin. Sütçü İmam heykelinin karşısına bu böceğin heykelini de dikebilir. Adam zaten heykel dikecek bir sebep arıyor.

Bulunan böceğe Sütçü İmam isminin verilmesi medyada çok eleştiri aldı. Denildi ki Doç. Dr.Serap Avgın’a  “İsim konusuna bu kadar meraklı iseniz kendi adınızı neden vermiyorsunuz? Mesela ‘Epuraea Karaaslanun Avgın’ gibi..” denildi. (kanal46.com editörü)

Ali Avgın olarak şunu da itiraf etmeliyim ki. Sütçü İmam böceğini keşfeden Doç. Dr. Serap Avgın hanımefendi, hasbel kader, eğer enaniyet gösterip böceğin adına kendi soyadını verseydi “Avgın böceği” deseydi, soyadı birliğinden bu fakirin hali nice olurdu.

Madem kendi soyadını “Avgın” olarak böceğe vermedi. Sütçü İmamın suçu neydi? diyenlerimiz çıkabilir. Ne yapalım, Sayın Rektörümüz öyle uygun görmüşler.

Kim bilir belki Sayın Karaaslan, yakında üniversitenin amblemini de böcek olarak değiştirebilir.

Sayın Rektör böceğe “Sütçü İmam” ismini vermekle “Sütçü İmam'ın adını daha iyi formatta sunmak. Amacımız bu üniversitemizi aranır bir üniversite haline getirmek.”                                                                                 

Diyor.

Sayın Karaaslan Allahtan Erzurum Atatürk Üniversitesinde görev yapmıyor. Acaba üniversitesinin ismini yüceltmek için bu böceğe “Atatürk” ismini de verebilecek miydi? 

Selam ve sevgilerle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Ali AVGIN Arşivi