Mehmet Dobaoğlu

Mehmet Dobaoğlu

STRATEJİSTLER NE YAPAR?

Yazılarımı takip edenler bilir, kolay kolay şahıslara yönelik yazı yazmam ancak bazen alanlarında örnek insanlarla tanıştığınızda ondan da bahsetmeden yapamıyorsunuz. Çünkü, onlar topluma ve yaşadığı çevreye model olmaktadırlar.

Bugün böyle hak ve hakikati savunan, değerleri ile barışık, rahmani düşünen bir hemşerimizden sizlere bahsedeceğiz. Yani hak edenin de hakkını vermek ve takdir etmek gerekiyor. Hep deriz ya marifet iltifata tabidir.

abdullah-ciftci-001.jpgİsmi Abdullah Çiftçi, mesleği stratejist, medyayı takip edenler onu yakından biliyorlar. Özellikle şu virüs sürecinde neredeyse her gün bir TV kanalına konuşmacı olarak katılıyor. Topluma yeni bir bakış açısı kazandırıyor. Şeytani aklı tanımadan, strateji geliştiremezsiniz diyor.

Peki strateji nedir? Ondan biraz bahsedelim, sonra da diğer değerlendirmemize geçelim. Sözlükler aynen şöyle tanımlamış: “Strateji uzmanı, bir stratejinin oluşturulması ve uygulanmasından sorumlu bir kişidir. Strateji ise genellikle hedefler belirlemeyi, hedeflere ulaşmak için eylemleri belirlemeyi ve eylemleri gerçekleştirmek için kaynakları seferber etmeyi içerir…”

Çiftçi de aynen böyle yapıyor. Yani, dünyaya yön veren o şeytani aklı yakından takip ediyor. Onların söylemlerine uygun yorum ve değerlendirmeler yaparak, geleceğe dönük olarak tahminlerde bulunuyor, bunların çoğu da çıkıyor.

Sonra sosyal medyayı çok iyi kullanıyor. Videolar yayınlayarak, rahmani aklı kullanarak, şeytani aklın oyunlarını ortaya koyuyor. Bu bağlamda toplumsal sorumluluğunu yerine getiriyor. Önümüze ışık tutuyor.

İYİ BİR DOSTLUK KURDUK

Yol arkadaşım Eğitimci Yazar İbrahim Gülsu ile Ali Doğan parkında buluşmak üzere yola çıktığımızda, Sayın Çiftçi’ye hangi soruları soralım diye düşündük. Çünkü zihnimizde çözemediğimiz sorular vardı.

Yaklaşık iki buçuk saatlik konuşmamız iklim gibi sıcak konulardan oldu. Hemen hemen bütün sorularımı cevaplandırdı ancak bunlar bize özel kalsın; çünkü her doğru her yerde söylenmiyor.

Ama onun söylediği çok önemli konular var. Mesele Türkiye bölgesel bir güç olacak diyor. Ümit veriyor, ülkemizin güçlü bir yönetim iradesi olduğunu belirtiyor. Eğitim diyor, düşünen, tefekkür eden bir sistem olmalı. Özgür bilim insanları yetiştirmenin önemine işaret ediyor.

Silah sanayimizin büyük bir atılım içinde olduğunu vurguluyor. Türkiye’nin eski yapısından uzak, dinamik bir yapıya kavuşmak üzere gayret ettiğini söylüyor. FETÖ ile mücadelenin önemine işaret ediyor…

Sorular yağmur bombası gibi bir Gülsu, bir ben soruyorum. Yeni Dünya Düzeni nasıl olacak, 5G, Dijital Dünya, Yapay Zekâ v.b

Abdullah Çifti kardeşimiz bugün ilimizden ayrılacağını, zaman zaman kentimizi ziyaret edeceğini, gelecek toplantılarımız daha kapsamlı olmasını arzu ettiğini söylerken, bizde kendisini sivil toplum örgütleri ile bir araya getirmeye söz veriyoruz.

Kendisini takip etmeye devam edeceğiz, çünkü böyle bilgi insanlara ihtiyacımız var. O dediğim gibi tam bir Anadolu çocuğu, yazdığım gibi rahmani düşünüyor, bayrağını, vatanını seviyor.

Kendi ifadesi ile ben gelecekten haber vermiyorum(haşa) ama okuyarak, araştırarak, düşünerek şeytani aklın ne yapacağını okuyorum. Rabbim sayılarını artırsın…

Kalın sağlıcakla.

NOT: GAZETECİ LUTFİ YIKAN’IN VEFATINI ÜZÜNTÜ İLE ÖĞRENMİŞ BULUNMAKTAYIM. BAŞTA AİLESİNE VE BASIN MENSUPLARINA TAZİYE DİLEKLERİMİ İLETİRİM. MEKANI CENNET OLSUN

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Dobaoğlu Arşivi