Jülide DEMİRTAŞ

Jülide DEMİRTAŞ

SOĞUK ALGINLIĞI DEDİĞİMİZ

Eski günleri özledim.

Özlediğim aslında mevsimler. Zamanında yaz mevsimi yazlığını bilir, kış mevsimi kışlığını bilirdi. Bahar mevsimleri de ona keza.

Şimdi öyle mi ya ! Kış mevsimindeyiz ve bir damla yağmur yok, kardan vazgeçtim. Ve hava sıcaklığı hiç düşmüyor ve ısınıyoruz, üşümüyoruz. Üşümeyi de özledim.

Kış mevsimi geldiğinde kalın giysilerimizi giyer, şemsiyemizi alır, sağanak yağışlardan kendimizi korumaya çalışırdık. Heyhat ! Hava kurudu sanki bir damla yağmur yok. Ne karlar yağardı eskiden. Kartopu oynardık, kardan adam yapardık, eldivenlerimizi  giyerdik. Aldığım yeni eldiveni henüz giymek kısmet olmadı, o kadar soğuk olamadı havalar…

Betonlaşma, yüksek binalar ,eksoz dumanları, hava kirlilikleri de cabası ve yağmur bile tam düşecekken buharlaşıveriyor. Kışın birikip kar ve yağmur sularıyla beslenen baraj ve akarsular dolmadı. Yazı susuz mu geçireceğiz ?

Susuzluk ne menem bir şey olduğunu bilmeyenimiz yoktur. Herşey suyla. Hastalıkların artacağı anlamına gelir. Buda bir yandan pisliğin bir yandan hastalığın pençesinde insanların durumunu düşünmek bile istemiyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.

Neden yağmur yok, neden kar yok !!?? Malumunuz insanın elinin değdiği yerler değişiyor. Yeşilli yokedip gökdelenler dikildi. İnşaat bitmek bilmiyor. Alabildiğine betonlaşma yaygınlaştı. Doğal ortamlarda daraltıldı. Suni ağaçlar suni çimenler arttı. Tüm bunlar olurken insanın geleceğini düşünüp çevreye de yatırım yapması gerekmez mi ?

***

Bu arada salgın olan hastalık etrafı sarmış durumda.Mevsimlerin tadı tuzu kalmadı ,kışın grip olmakta bir başkaydı.İyileşmekte öyle.Hava sürekli hastalık havası esiyor.Suriyelilerden geldiğini söylüyor bazıları. Aksırık, tıksırık, burun ve geniz akıntısı ve tüm kemikler ağrı içinde. Ateş yok, ama bir halsizlik var üzerimde. Adım atacak güç yok üzerimde. İştahta yok.

Yapılan  grip aşıları da etkili değil hastalık üzerine. Gerçi uzmanlar grip aşılarının etkili olmadığını boşyere yapıldığını beyan etselerde yaptıranların sayısı azımsanacak gibi değil.

Hastaneler tıklım tıklım  dolu. Hani haberlerde gösteriyor ya yalan değil yani. Serumu alınca biraz iyileşsem bile halen kırgınlığı devam ediyor. En az iki üç hafta kendinize gelemiyorsunuz. Evde herkesi hasta etmeden de çıkmıyor meret.

Havaların da gidişatı hastalığa davetiye çıkarıyor. Bir yağmur bir kar yağsa da hava temizlense de rahat rahat nefesler alabilsek.

***

Afrin harekatı  ’nın ikinci, haftasına girdik. Allah askerimize güç kuvvet versin. Ve en kısa zamanda bitsin ve dilerim askerimiz zaiyat vermesin.

Askerlerin yemek işine anneler el atmaya başlamıştı. Ana kuzuları ev yemeği yiyebilsinler diye. Niyet çok temiz,istek güzel. Askerimizin de hoşuna gitti. Lakin iyi niyetli olmayan, bu iyi niyeti kötüye kullanan insanlar çıkacaktır. Bu nedenle askerimizin tek elden beslenmesi ve kontrollerinin yapılması elzemdir.Tehlikeye mahal vermeden bertaraf edilmesi gerekir.İnanın ilk duyduğumda gözlerim dolmuştu ve tüylerim diken diken olmuştu.Kendimi işe yaramaz hissetmiştim.Lakin güvenli ve sağlıklı beslenmesi gereken askerimizin zehirlenmelere de maruz kalmasını istemem.

Ne filmler çeviriyor Amerika. Bedava mühimmat vermesi(üstelikte abartılı miktarda) yetmezmiş gibi destek kuvvetler de gönderiyor.Ne yazık ki Amerika’nın elini değdiği yer yanıyor. İnsanlar ölüyor. Ve bitmeyen bir iç savaş durmak bilmiyor. Barış getireceğini söylemleriyle insanların umutlarını hiçe sayan bir tavır sergileyen bir büyük devlet. Kendinde olmayan ama Ortadoğu’da bolca bulunan petrol için yapmayacağı şey yok. Ve ne yazık ki acımasızca insanı insana kıydırıyor.

Eğitimsiz ve cahil ,her söylenene kanan ve Amerikan güdümlü insanlar yüzünden olaylar dinmek bilmiyor.

Amerika elini çekse bu iç savaşlar son bulur. Ve Ortadoğu rahat bir nefes alır. Onca insan hayatını kaybetti hangisi umrunda oldu ki !

Ülkemizin içinde bulunduğu durumdan da anlaşılacağı üzre bizde Araplar gibi petrol yok. Bunu bildikleri içinde şimdi toprak bütünlüğümüzün bozulması için elinden geleni arkasına koymuyor.

Birlik ve beraberliğimizi bozmadan geleceğimizi sağlam temellere oturtarak iyi işler yaparak ülkemizin geleceğini ve sınırlarını korumak için başlatılan harekat inşallah başarıyla sonuçlanacak. Yaptığımız her işi ülkemizi ve birbirimizi düşünerek yapmalıyız. Bütünlüğümüze zarar verecek haber ve davranışlardan sakınmalı , yapanları ise gerekli mercilere bildirmeliyiz.

***

Zeytindalı  Harekat’ ının bir an önce bitmesi ve hiçbir askerimizin tüyü incinmeden bitmesi içten dileğimizdir.

Barış, sağlık ve huzura hasret kaldık. Yanlız değiliz bu duyguları isteyen birçok insan var Ortadoğu’da.Ve dünyanın birçok yerinde.

Hayırlı günler…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Jülide DEMİRTAŞ Arşivi