SMMMO Başkanı Arif Şen İle Özel Söyleşi

Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası yeni yönetimini belirlemek üzere 8 Mayısta seçimlere gidecekler. Bilindiği üzere mevcut başkan Arif ŞEN, iki dönem başkanlık yapmasından dolayı yasa gereği bu dönem aday olamıyor.

Başkan Arif ŞEN ile yaptığımız özel söyleşi de; Gönlünde yatan başkan adayının kim olduğunu, döneminde yapılan oda hizmet binasının detaylarını, yaptığı hizmetleri, oda yönetimindeki ekip arkadaşlarını,  yaklaşan oda seçimleri ve diğer aday grupları ile ilgili görüşlerini samimi ifadelerle aktardı. Bu özel röportajı siz değerli okuyucularımız için aşağıda paylaşmak istedim.

Kısaca Kendinizden bahseder misiniz?

18.06.1956 K.Maraş'ta dünyaya geldim,  evli 3 çocuk babası, 4 torun sahibiyim, en son mezun olduğum okullar Gazi Üniversitesi Yüksek Öğretim öğretmen Okulu ve Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum, 1 yıl Ticaret Meslek Lisesinde Ekonomi öğretmenliği, Sanayi Kooperatifinde Müdürlük, 14 yıl Siyasi Partide İl Başkan Yardımcılığı ve İl Sekreterliği, 5 yıl Belediyede encümen üyeliği ve  belediye başkan vekilliği, K.Maraş Spor kulübünde 3 yıl yöneticilik,  6 Yıl  SMMM Odası Başkan Yardımcılığı ve son olarak ta 6 yıldır Oda Başkanı olarak görev yapmaktayım. Nasip olursa bu hizmet süremi 8 Mayısta tamamlayarak, çok kıymetli meslektaşlarıma ŞEN KALIN diyerek veda edeceğim.

ŞEN KALIN DİYEREK AYRILACAĞIM

Başkanlığınız süresince birçok hizmete vesile oldunuz, kısaca anlatır mısınız?

2010 Yılından bu güne kadar Oda Başkanı olarak görev yapmaktayım,  bu güne kadar odamızda birçok bilgilendirme toplantıları, ara eleman kursları, Staj başlatma ve tamamlama kursları, Muhasebe ve Vergi haftası etkinlikleri tertipledik. Kurumlar arası futbol müsabakalarına katıldık. Altı yıldır geleneksel hale getirdiğimiz Aşure ve Mevlidi Şerifler okutturduk, Ramazan etkinlikleri yaptık, bunların hiç birinde odamıza maliyet oluşturmadan sponsorlar ve kendimizden maddi kaynaklar sağladık. Altı yıldır Odamızı Şehrimizin kamuoyunda etkin bir yer almasını sağladığımız kanaatindeyim. Nasip olup da 8 Mayısta hizmet süremi tamamlayarak, çok kıymetli meslektaşlarıma ŞEN KALIN diyerek veda edip ayrılacağım.

PARAMIZ OLDUĞU HALDE ODA HİZMET BİNAMIZIN AÇILIŞINI ENGELLEDİLER

Yeni Oda Hizmet binası da sizin döneminizde gerçekleşti. Mali kaynaklarını ve İnşaatın son durumunu ve gecikme sebebini anlatır mısınız?

2010 Yılında seçim vaadinde bulunduğumuz yeni hizmet binası için, bu güne kadar TÜRMOB dan 1.600.000 TL maddi destek aldık. Arsamızı aldık ve projemizi hazırlayarak inşaatımıza başladık ve son haline getirmiş bulunmaktayız. Bilindiği üzere şehrimize kazandırmaya çalıştığımız modern hizmet binamız; 1200 m2 alanda, salon, derslikler ve kafeteryasıyla, meslek camiamızın 30 yıllık ihtiyacını karşılayacak nitelikte yapılmıştır. Şu anda yüzde seksenini tamamlanan hizmet binamızı, elimizdeki 280 bin TL mevcut paramızla tamamlayacaktık ve bu ayın başında Sayın Bakanımızın, TÜRMOB başkanımızın,  Milletvekillerimizin,  Belediye Başkanlarımız ve Bölge oda başkanlarımızın katılımıyla açılışını yapacaktık. Dediğim gibi, İhtiyaçlarımızı karşılamak için doğrudan temin yöntemiyle alım yapılarak elimizdeki kaynaklarla taşınma durumuna gelirdik. Ayrıca İstanbul SMMMO ile yaptığım görüşmede, bağış olarak sınıflarımıza 300 adet koltuk temin edilecekti. Ne yazık ki çok arzu etmemize rağmen bu amacımızı muhalefetin engellemesiyle gerçekleştiremedik.

“YENİ HİZMET BİNASININ AÇILMASI ABDULLAH KALIN’A YARAR, ORADA SİZE ŞOV YAPTIRMAYACAĞIZ” DEDİLER

Hizmet binası yapımında yaşadığınız engeller neler oldu?

Odamızın açılış için Yapı Denetim firmasında hazırlanan toplantı salonu geçiş merdivenleri ve bina giriş kapıları için gerekli olan 42.000 TL doğrudan temin yöntemi ile alım yapılacak ve bunun akebinde cevre düzenlemesi için Dulkadiroğlu Belediyesine teslim edilecek o arada da iç kısmın boya ve elektrik işleri yapılacak Nisan ayının ilk haftası açılışını gerçekleştirecektik. Ancak, kendi ekibimizden bir arkadaşımızın ve muhalefetin engellemesi ile oda binasının bitirmeyeceklerini, açılışının yapılması halinde bunun Abdullah Kalın'a yarayacağını bu nedenle açılışının yapılmasını istemediklerini açıca ifade ettiler, biz her ne kadar ısrar etsekte, hatta konunun inşaat komisyonuna havale edilmesini talep etsekte kabul etmeyerek; aynen kendi ifadeleri ile " Odayı size açtırmayacağız, odanın açılması Abdullah Kalın'a yarar, size şov yaptırmayacağız. Ha merak etmeyin başkan, Oda da emeğiniz var. Biz yönetime geldiğimizde, biz açılışını yapacağız. Size de emeğinizden dolayı kurdeleyi keserken bir makas da size veririz" diye belirttiler. Binamızın bu gün itibarı ile % 80 ni tamamlanmıştır. Bu vesileyle katkısı olan herkese teşekkür ederim.

BAŞKANLIĞIM DÖNEMİNDE ABDULLAH KALIN’IN EMEĞİ ÇOKTUR

Bilindiği üzere 8 Mayısta Oda seçimleri var.  Yakın çalışma Arkadaşınız Oda ikinci başkanı Abdullah KALIN ‘ın adaylığı hakkında değerlendirmeleriniz nasıl olur?

İki Dönem Altı yıldır Abdullah kardeşimle birlikte çalışmaktayız. Gerçekten bu süre içerisinde odaya çok büyük emekleri geçmiştir. Gerek maddi gerekse manevi olarak hizmet etmiş, gayretli, dürüst, çalışkan fedakâr bir arkadaşımızdır. Odanın her faaliyetinde, organizasyonun da, hizmet binamızın arsa alımı ve projesinde, hafriyatında, inşaatında, en çok emeği ve gayreti olan kişidir. 7/24 telefonu her zaman açık olan, arandığında her üyemizin yardımına ve ihtiyacına koşan ve sonuçlandırarak çözüm üretebilen, kurumlarla iletişim ve diyalogları çok iyi, temsil yeteneği yüksek bir arkadaşımız olup, işini gücünü bırakıp odamız ve üyelerimiz için hep koşuşturmuş ve bunda da başarılı olmuştur. Benim altı yıllık Oda başkanlığı dönemimde Abdullah beyin emeği çoktur.

SEÇİME GİREN TÜM ADAY ARKADAŞLARIMA BAŞARILAR DİLERİM

Bilindiği üzere seçimlere dört aday ekip katılıyor. Diğer adaylar hakkında görüşleriniz nelerdir?

Odamız üyesi olan ve meslekte üç yılını dolduran her meslektaşım yönetime ve diğer organlara aday olabilir. Bu yeni dönemde bu yarışa dört ekip çıkmıştır. Hepside layıktır. Ancak odamızın yeni dönemde seçilecek kişilerin zaman ayırması, daha fazla hizmet etmesi için işi müsait olan o arkadaşlarımızın seçilmelerinde fayda vardır. Hepsine de başarılar diliyorum.

8 Mayıs seçimlerine çok az bir süre kaldı. Yaşanılan seçim sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu süreç içerisindeki yerinizi merak eden okuyucularımız için neler söylersiniz?

Seçim sürecince desteklediğim ve birlikte seçim çalışmalarını yürütmüş olduğum Abdullah Kalın kardeşimin yanında yer aldım,  gittiğimiz her yerde her platformda bütün adayların layık olduğunu, hepsi için güzel şeyler söyleyerek ifadelerde bulunduk, bu işin temsil işi olduğunu emek işi olduğunu bunu en iyi şekilde Abdullah'ın gerek temsilde gerekse emek olarak hak ettiğini ifade ettim, gayet ağırbaşlı odamıza yakışır abartı ve şovdan uzak sakin geçirmeleri konusunda ekip arkadaşlarıma tavsiyelerde bulundum ve bu şekilde de sürdürülmekte ve seçim süresincede bu şekilde devam edeceklerine inancım tamdır.

ÜYELERİMİZİN EN DOĞRU SEÇİMİ VE TERCİHİ YAPACAĞINDAN EMİNİM

Meslektaşlarınıza Vereceğiniz başka mesaj var mıdır?

Odanın asli görevi yerelde meslektaşlar arasında dayanışmayı sağlamak, eğitim ve sorunların çözümü noktasında toplantılar tertip etmek, ilişkili kurum,kuruluş ve dairelerle en iyi şekilde iletişim kurarak meslektaşlarımızın sorunlarında yardımcı olmak, genel sorunlar konusunda meslek üst kurulumuz TÜRMOB'a  ileterek çözüm odaklı çalışmalar yapmaktır. Bu noktada en önemli unsur odamızın Temsil konusunda en iyi şekilde çalışabilecek bir ekip tarafından yürütülmesidir bütün temennim odamız meslektaşlarımız ve şehrimiz için hayırlı uğurlu başarılı bir yönetimin seçilmesidir. Üyelerimizin en doğru seçimi ve tercihi yapacağından hiç bir endişem yoktur.

8 Mayısta göreviniz tamamlanıyor, Oda kurullarına vereceğiniz  veda mesajınız var mı?

Benim süremde göreve getirilen Yönetim Kurulu üyelerine, disiplin kurulu, denetleme kurulu, Genel Merkez birlik delegelerimize, Haksız rekabet kurulu başkan ve üyelerine, ilçe temsilcilerimize, ayrıca basın danışmanımız Ali Avgın beye, görev paylaşımından dolayı herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.  

Bize zaman ayırıp bu samimi sohbeti gerçekleştirdiğimiz için teşekkür ederiz.

Bana bu fırsatı verdiğiniz için ben teşekkür ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali AVGIN Arşivi