SMMM ODASINDA DEVİR TESLİMİ VE SONRASI

Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler odasında devir teslim töreni yapıldı.  Eski başkan Mehmet GÜMÜŞER sekiz yıllık iktidarlığını bırakarak görevini Arif ŞEN’e  devretti.

Sayın Mehmet GÜMÜŞER yapılan devir teslim töreninde, seçilen yeni yönetime başarı  dileyerek gözünün arkada kalmadığını belirtti. ” Odamız kendine yakışır bir olgunlukla bir seçim yaparak yeni yönetimini oluşturdu. Kendilerini tebrik ediyorum, hepside mesleğinde birbirinden kıymetli arkadaşlarımızdır. Odamızı en iyi şekilde yöneteceklerine inanıyorum”  diyerek, desteğinin devam edeceğini belirtti.

Arif ŞEN ise, yaptığı teşekkür konuşmasında, eski başkan Mehmet GÜMÜŞER e hitaben “ Her zaman kendisinden bir danışmanımız gibi istifade edeceğiz, tecrübelerinden faydalanacağız “ diyerek yaptığı hizmetler için kendisine teşekkür etti.

Daha sonra  Mehmet GÜMÜŞER alkışlar arsında görevi Arif ŞEN e bırakarak, katılımcılarla tek tek vedalaşarak ayrılıp gitti.

Toplantıda yönetimde azınlıkta kalan sayın A.Kadir GÜZELDEMİRCİ de vardı. Kendisine bir mesajı olup olmadığı sorulduğunda. Gergin bir ifade ile ” Hayır söz almak istemiyorum “ demesi dikkat çekti.

Sayın GÜZELDEMİRCİ seçim sonuçlarına üzgün, fakat “ bu şarkı burada bitmez “ der gibi bir görüntüsü vardı.

Bilindiği üzere beş kişilik oda yönetimine Arif ŞEN grubu üç üye ile, A.Kadir GÜZELDEMİRCİ grubu iki üye ile temsil edecekti. Yeni oluşacak yönetim eğer  istifalar olmaz ise muhtemelen Arif ŞEN çoğunluğunda koalisyon yönetimi oluşacaktır.

Buradan yola çıkarak SMMM odasının yeni yönetim kurulu dizaynı hakkında, Sayın GÜZELDEMİRCİ nin yol haritası hakkında analiz yapacak olursak.

Bir;  Sayın A.Kadir GÜZELDEMİRCİ yönetimde azınlık olarak kalabilir. Arif ŞEN iktidarına biat eder payanda üye olarak kalır. Bu ihtimal kendisine koltuk sevdalısı yaftasını takabilir. Taraftarlarını üzebilir.

İki;  İstifa edip liderlik karizmasını çizdirmeden bir sonraki seçimlere şimdiden yeni bir yol haritası belirler. Arif ŞEN in seçim taahhütlerinin takibine geçer. Yönetime girme hakkından feragat ederek sabırla uygun zamanı bekler.   

Üç;  Arif ŞEN,  GÜZLEDEMİRCİ yi ikinci başkan olarak kabul eder. Belki en uygun olması gereken sonuçtur. Ancak buna Arif ŞEN ve ekibinin sıcak bakmazlar. Oda temsillerinde her daim Arif ŞEN in gölgesi altında kalması, geri itilmişlik görüntüsü,  kendi taraftarlarınca da hoş karşılanmaz. Liderliğe oynayan bir adam için bu durum azap olur.

Son olarak sayın GÜZELDEMİRCİ ekibi bizden buraya kadar. Gelecek seçimleri düşünmüyoruz diyebilir. O zaman mesele biter.  Eğer bir sonraki seçimleri düşünürüz derlerse. 37 yıllık mesleğin duayenlerinden sayın A.Kadir GÜZELDEMİRCİ ‘nin,  Arif ŞEN yönetimine biat etmesine, yönetimde dolgu maddesi olarak kalmasına, ekibi müsaade etmemesi gerekir.

Kararı tabiî ki A.Kadir GÜZELDEMİRCİ ve ekibi verecektir. Bu kararın en doğru karar olacağına ve odamız için hayırlı olacağına inanıyoruz.   

Selam ve sevgilerle.    

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Ali AVGIN Arşivi