Siyah Kurdele

İçimiz kan ağlıyor…

Hepimiz üzgünüz…

Şehitlerimiz…şehitlerimiz…şehitlerimiz…

Ne acıdır, her gün bir önceki olayı unutamadan yenisi ile sarsılmak…

Son zamanlarda artan terör, şiddet, doğal afetler, cinayetler ne kadar içimizi yakıyor.

İnsan insana nasıl kıyar bilinmez. Cana kıyanda insan olamaz zaten. Yüreklerimizi yakan bu olay hakkında daha fazla yazacak bir şey bulamıyorum.

Tüm şehitlerimize rahmet ailelerine baş sağlığı diliyorum.

İnsanın insana kıydığı o kadar çok olaylar var ki, günlük basında.  Gördüklerimiz, duyduklarımız,  adeta şaşkına çeviriyor bizleri. Şiddet haberlerinin artışı sanırım alışkanlık haline geldi en kötüsü de bu.

Şiddetin her türlüsüne karşı olan ve bu eylemi gerçekleştiren herkesi kınayan biri olarak bu konuyu biraz açmak istiyorum;

Gün geçmiyor ki özellikle en çokta kadına yönelik şiddet haberlerini duyuyoruz ve ya görüyoruz medya aracılığı ile… Açıkçası şiddetin bu kadar ön planda olduğu bir dönemde görsel medya ile körüklenerek daha fazla arttığı düşüncesindeyim.

En büyük eğlencemiz olan televizyonda günün her saatin de yayınlanan diziler, filmler öyle şiddet içerikli ki bırakın büyükleri çocukların bile izleyip beyinlerine yerleştirdiği o görüntüler, vurdulu kırdılı sahneler, akla, hayale gelmeyecek fikirler verebiliyor. Neden kimse dur demiyor merak ediyorum doğrusu!

Kimileri en son ihtimal olarak kullanır, kimileri ise ellerine geçen her fırsatta zaman ve mekan dinlemeden olayları çözümlemede şiddeti kullanır.

Mesela okulda, evde, sokakta, doğada, trafikte, maçta kısacası şiddet her yerdedir.

Aslında esas mesele insana saygıdan geçiyor her yol. İnsanlık bununla başlıyor. Her erkeği ya da insanı doğuran kadın, an olup saygıdan yoksun bir yaşama mahkum edilen de kadın. Şunu unutmamak gerek nefes alan her kadın bir annedir. Kendi annemize nasıl değer veriyor ve bırak el kaldırmayı,  söz bile değsin istemiyorsak, başka insanlara da aynı davranışı sergilemek gerek. Oysa dinimiz kadına karşı girişilebilecek her türlü şiddetin karşısındadır.

Ne olurdu bize bu canı veren Allah(c.c)tan başka kimse almasaydı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gülser YAMAN Arşivi