Şimdi iş zamanı

31 Mart yerel seçimleri tamamlandı. Vatandaşlar sandığa giderek oy verme sorumluluklarını yerine getirdiler.

İl, ilçe ve Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen isimler mazbatalarını alarak koltuğa oturmaya başladılar.

Şimdi laf değil iş yapma zamanı.

Kahramanmaraş’a bakacak olursak, Ak Parti- MHP ortaklığı büyükşehir dahil Nurhak ilçesi dışında bütün Belediye Başkanlıklarını kazandılar.

Seçimin galibi Kahramanmaraş’tır.

Huzur içinde bir seçim dönemi geçirildi.

Onikişubat, Dulkadiroğlu, Türkoğlu, Göksun, Afşin ilçelerinde seçilen Belediye Başkanları ikinci döneme geçtiler.

Kahramanmaraşlı Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ve bugün- yarın görev teslimi ile koltuğa oturacak olan Hayrettin Güngör’den beklentisi büyük.

Aslında Sayın Güngör büyük vaadlerde bulunmadı. Kentin ihtiyaçlarına göre projeler yapacak. Uçuk kaçık yapılması mümkün olmayan vaadlerle halkı yanıltmak yerine olması mümkün olan hizmetleri dile getirdi.

Ben bu açıdan konuya baktığımda Sayın Güngör’ü tebrik ediyorum. İki merkez ve Türkoğlu ilçeleri için bir şey dememize gerek yok. Bu üç Belediyemiz geçen beş yılda ortaya koyduğu performans ile hepimizde hizmet odaklı izler bıraktılar.

Genel duruma baktığımızda Çağlayancerit MHP, Nurhak CHP diğer Belediyelerin tamamı ise Ak Parti listesinden girerek halkımızın onayını aldılar.

Elbistan için ayrı bir sayfa açmak istiyorum. Belediye Başkanı seçilen Mehmet Gürbüz için bir şey demeye gerek yok. Daha önce ki görevlerinde bir başarı hikayesi yazmış bir isim. 2024 yılına kadar Elbistan ilçemizde çevre kirliliği başta olmak üzere bir çalışma ortaya koyarak ilçeden göçü durdurma üzerine yoğunlaşmalıdır. İnanıyorum ki bir hizmet ortaya koyacaktır.

SAYIN GÜNGÖR’DEN NE BEKLİYORUZ?

Kahramanmaraş’ta Büyükşehir noktasında ikinci 5 yıla giriyoruz. İkinci beş yılda Kahramanmaraş kent merkezinde ulaşım konusunda hizmet bekliyoruz.

Caddeler kapatılarak, tek şeride düşürülerek bu sorun çözülmez. Bütün cadde ve sokaklar gdiş- geliş olmak üzere yeniden düzenlenmelidir.

Kahramanmaraş merkezde otopark sorunu çözülmelidir. Yeterli otopark yapıldığında ulaşım sorunu bitecektir.

Kahramanmaraş’ta çok amaçlı Kongre ve Kültür Merkezine ihtiyaç vardır. Burada fuarlar, sergiler, sinema gösterileri, fuayeler ve çeşitli etkinliklerin yapılacağı kadar büyük ve estetik bir yapı olmalıdır.

Kahramanmaraş için yeni bir imar planına ihtiyaç vardır. Bu imar planında hedef eski mahallelerin dönüşüme tabii tutulması birinci öncelik olmalıdır. Yeni imar planında yeşil alanlar, sosyal donatılar için geniş alanlar bırakılmalıdır. Verimli topraklarımız korunmalıdır. Kahramanmaraş konumu itibari ile yatay mimari uygun değildir. Eski mahalleler dönüştürüldüğünde yeni imar alanlarına ihtiyaç kalmaz. Verimli ovalar beton yığınlarına dönmez.

İmar konusu daha önce olduğu gibi ranta kurban giderse yapacak bir şey olmaz.

Biz bu konuda Sayın Güngör’den hassasiyet istiyoruz.

**

31 Mart seçimlerinde işbaşına gelen  Belediye Başkanları, Muhtarlar ve Meclis üyelerimize başarılar diliyorum…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mehmet TAŞ Arşivi