Şimdi iş zamanı

1 Kasım seçimleri bitti. Türkiye’de Ak Parti 4. Dönem için milletten vize aldı. Bundan sonra laf değil iş yapma dönemi başladı.

Açık konuşmak gerek;

Türkiye, ekonomik ve sosyal olarak 2002’den fersah fersah ilerdedir. Kahramanmaraş başta olmak üzere gittiğimiz her şehirde yeni bir şehir doğuyor. İnsanlar yeni konutlara taşınıyorlar. Araçlarını değiştiriyorlar. Türkiye adeta şantiye haline döndü. Yönünüzü nereye çevirirseniz çeviriniz bunu görme imkânı yakalıyorsunuzdur.

İktidarın, yerel yönetimlerin, idarecilerin eksiği kusuru yok mu? Tabii ki eleştirilecek yönleri vardır. Beğenmediğimiz hizmetleri vardır. Ancak insan elini vicdanına koyduğunda, hiçbir vicdan sahibi insan 13 yıla baktığında yok kardeşim bu iktidar hizmet etmedi diyemez.

**

Hani hatırlar mısınız? 1989 yılında Kahramanmaraş Belediye Başkanlığını Refah Partisinden Ali Sezal kazandığında neler yazılıp çizilmişti? Belediye binası içine abdesthane yapılacağından başörtüsüz bayanların işten çıkartılacağına kadar… neler neler…

Oysa bunların hiçbiri ne o gün yapıldı. Ne de o günden sonraki dönemlerde yapıldı.

Ama bir kaşık suda bir dünyayı boğmaya çalışan, insanlara kin ve nefret pazarlayan şebekeler o günde boş durmadı bu günde boş durmuyorlar. Durmayacaklar da.

Nitekim 1 Kasım seçimleri öncesinde zaman zaman dile getirdiğim; mesele Erdoğan değil mesele Türk Milletine diz çöktürme meselesidir diye yazdığımda bazı dostlarım beni eleştirmişlerdi. Oysa bu gün seçimin üzerinden 10 günden sonra geçen süreye baktığımda, bu seçimin ulusal ve uluslararası yankısı ve etkisine baktığımda bu iddiamın ne kadar doğru olduğunu görebiliyorum.

**

Önümüzde 4 yıl var. Bu süre içinde özellikle iktidar partisi ve yerel yönetimlerin mazeret üretmeye hakları yoktur. Millet tekrar vize vermiştir.

Önümüzde 4 yıl var. Bu süre içinde özellikle iktidar partisi ve yerel yönetimlerin mazeret üretmeye hakları yoktur. Millet tekrar vize vermiştir.

Seçimlerde verilen söz ve vaatler vardır. Bunların ilk 100 günde yerine getirilmesi gerekmektedir. Nitekim bu konuda bir çalışma başlatıldığını açıklamalardan anlıyoruz. 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle asgari ücret, emeklilere verilen sözler, gençlere verilen sözler peyderpey yerine getirilmelidir.

Kahramanmaraş’a gelince;

Birkaç gün önce Döngele Mahallesine uğradık. Ali Rıza Kısakürek’in ve orada başkalarının da yaptığı otel inşaatlarına baktık. Hızlı bir şekilde 4-5 farklı insanlara ait inşaatlar hızla devam ediyor.

Burada termal tesislerin olması o bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek. Ne var ki; yol sorunu var.

Büyükşehir ya da ilçe Belediyesinin hiç vakit geçirmeden öncelikle yolları yapması gerekiyor.

Milyonlarca dolarlık yatırım yapılıyor. Bu bölge bir yatırım ve cazibe merkezi oluyor.

Kimse, hiçbir yetkili burası için ortaya bir mazeret çıkartmasın. Ne biz bu mazeretlere inanırız ne de vatandaşı inandırabilirsiniz.

Bu şehirde turizm bir anlam ifade ediyorsa, 2 km’lik yolun yapılmaması hiç doğru bir yaklaşım değildir.

Başta Büyükşehir Belediye Başkanına çağrı yapıyorum;

Adeta bir deniz görünümü veren Sır Barajı havzası turizm açısından büyük önem arz ediyor. Kayseri yolu ve barajın karşı yakasına geçilecek yollar, baraj havzası için çevre projeleri hiç vakit geçirmeden hayata geçirilmelidir. Bu konuda ciddi adamlar bekliyoruz.

Buralar birer cazibe merkezi haline gelebilir. Bunun ilk örneği Döngele mahallesine yapılan milyonlarca dolarlık yatırım ve termal tesislerdir.

Bekliyoruz….

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi