ŞEHİR DEĞİŞİYOR, FARKINDAMISINIZ?

KAHRAMANMARAŞ Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, kenti geleceğe taşıma adına bir çaba içinde.

Beğenmediğimiz hizmetleri olabilir.

“Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır”

Sayın Poyraz’da yoğurduğu bizim dediğimiz gibi değil de, kendi bildiği gibi yiyor.

Kahramanmaraş’ta en büyük hastalık nedir diye bir soru yöneltilse bana, vereceğim cevap; -“beğenmeme” diye cevap veririm hiç kuşkusuz.

Kötü bir huyumuz var. BİZ bir şey yapmayız ama yapanı da eleştirmekten, karalamaktan hiç mi hiç çekinmeyiz. Karşılaştığımızda ise hiçbir şey olmamış gibi, boynuna sarılır, öperiz.

Tabii toplumun büyük çoğunluğu böyle olunca, insanların birbirine olan güveni de azalıyor ya da hiç güven duyulmuyor.

15 Ağustos 2002 tarihinde Belediye meclisi Kararı ile Belediye Başkanı seçilen Sayın Poyraz o günden bu yana toplum yararına önemli projelere imza attı.

Sadece “KARASU PROJESİ” için bile bu şehirde yaşayan insanların Başkan Poyraz’a bir minnet borcu vardır diye düşünüyorum. Maraşlı bu borcunu 29 Mart 2009 seçimlerinde fazlasıyla da ödedi.

Ak Parti %51 oy alırken, Poyraz’ın oy yüzdesi ise % 65 civarında. Yani kendine hizmet edeni vatandaş unutmuyor ve karşılığını veriyor.

Bundan 25 yıl önce Malik Ejder Türbesi ve kumaşır gölünün mesire alanı haline getirilmesi için yazı yazmıştım. Yine o yıllarda ki ikinci bir hayalim ise; Kahramanmaraş kalesinden Ahir Dağına teleferik idi.

25 yıl önceki yazdığımız ve konuyu gündeme getirdiğimiz Malik Ejder Türbesi o bölgede ki çalışmalar son noktaya gelmiş. Mayıs ayı sonuna kadar tamamlanarak milletin hizmetine sunulması planlanıyor.

Sayın Poyraz ile gezerken 25 yıl önce iki hayalim vardı ve bunlardan biri gerçekleşiyor, ikinci hayalim ise Kaleden Ahir Dağına teleferik dediğimde, yüzünde gülümseme belirdi. Neden olmasın dedi. İnşallah onu da yaparız dedi.

Şehrin her bir tarafına parklar yapılmış, oyun parkları, Park ve Bahçeler Müdürlüğü şehrin dört bir yanında var olan parkları gözü gibi korurken, her boş buldukları arsayı değerlendirmek içinde çaba gösteriyorlar.

Önemli olan samimiyettir.

Önemli olan bir şeyler yapabilmek adına bir çaba içinde olmaktır.

Zaman zaman bende yazarım Belediyemizde ekip yok, kadro yok diye. Dünkü gezimde üç dört belediye başkan yardımcısı, müdürler ve diğer yöneticilerle de kısa kısa da olsa konuşma ve kafamdaki soruları sorma fırsatı buldum.

Kahramanmaraş Belediyesinin bir çok uygulamalarını beğenmiyorum. Ama yapılan hizmetleri de gördüğümüzde, haksızlık etmeyelim iyi bir hizmet profili çıkıyor ortaya.

Yukarıda yazıya başlarken ifade ettim. Beğenmeme hastalığımızı. İğneyi kendimize, çuvaldızı başkalarına batırabilme olgunluğu içinde konuya baktığımızda sayın Poyraz’ı kutlamak geliyor içimden.

OSMAN ABİMİZİN ADI YAŞAYACAK

Kahramanmaraş’ın gelişmesinde isimsiz bir kahraman olarak gördüğüm ve bir süre önce aramızdan ayrılan, sokağın oxford’lusu, entelektüel, bu kentin son 40 yılında izi olan gazeteci merhum Osman Sayın abimizin adı Kahramanmaraş Belediyesi tarafından yaptırılan kapalı salona verilecek.

Salon inşaatını gezerken arkadaşlarımızın ortak teklifi olarak merhumun adını zikrettiğimizde Belediye Başkanı peki dedi ve “Kahramanmaraş Belediyesi Osman Sayın Tesisleri” olarak verilmesi yönünde bir görüş belirdi.

Sayın Başkan’a bu jestinden dolayı bir basın mensubu olarak teşekkür etmek istiyorum.

Osman abimiz, dik duruşu ve dürüst kişiliği ile hepimize örnek olmuştur. Ruhu tekrardan şad olsun.

PARK VE BAHÇELER EKİBİNE TAM NOT

Park ve bahçeler Müdür vekili Ali Rahmi Kaya. Merhum Ömer abimizin oğlu. Ömer Kaya bir eğitimci olarak, bir yazar olarak bu memleketin tarihine büyük katkı yaptı. Nur içinde yatsın.

Babasından geçen o asil terbiye Ali Rahmi’nin hem özel hayatına hemde yaptığı işe iyi yansımış.

Parkların durumu ortada. Daha geçen hafta Adana, Konya, Isparta ve Denizli’ye kadar giden ve çevreyi iyi analiz eden biri olarak, açık yüreklilikle şunu ifade etmek istiyorum.

Kahramanmaraş Türkiye’nin en temiz birkaç kenti arasında kendine yer bulur.

Birde Gaziantep yolu gibi şu Adana yolu da bitse diyorum hani. Gerçi Başkan Poyraz; karayolları ile sorunlarımızı çözüyoruz, bir iki ay içinde Adana yolununda servis yolları dahil çevre düzenlemesini yaparak, ağaçlandıracağız diyerek, yüreğimize bir su serpti.

Kahramanmaraş’ın değiştiğini ve hızlı bir değişimi yaşadığını bizler fark ediyoruz da, fark etmemekte ısrarcı olanlarda vardır.

Eksiğimiz yok mu, tabii ki var. Ama ortada var olan güzel hizmetleri de görmezden gelinerek hep eksikleri insanın yüzüne vurmak da doğru bir davranış değil diyorum.

Bu şehrin gelişmesine katkı yapan, emek veren, ön ayak olan bütün insanlara Belediye Başkanı mustafa Poyraz’ın şahsında teşekkür ediyorum.

Son söz olarak; Kutlu Doğum haftası şehrimizin dört bir yanında çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu hizmetlere maddi ve manevi destek olan bütün insanlara da en kalbi duygularımla hürmet ve saygılarımı ifade etmek istiyorum.

Allah hepimize veren el olmayı nasip eylesin. Cumanız hayırlı olsun!...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Mehmet TAŞ Arşivi