Seçimlere İki Ay Kala!...

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Yerel seçimlere 70 gün kaldı. Siyasi partiler aday belirleme işini büyük ölçüde tamamlarken, Ak Parti bir iki güne kadar ilçe adaylarını belirleyerek seçim çalışmalarına hız verir diye tahmin ediyorum.

Kahramanmaraş’ta ilçe ilçe 2009 seçimlerini analiz ettiğimizde özellikle Ak Parti ve MHP arasında ciddi rekabetin oluşacağını düşünüyorum.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi ile ilgili Ak Parti bir adım önde gidiyor ama, seçimlere 70 gün var. MHP arayı kapatabilir hatta seçimi bile kazanabilir. Bu mümkündür. Çünkü Türkiye’de siyasi anlamda 24 saat büyük bir zaman dilimidir. Her an her şey olabilir. Geçmişte bunun örneklerini gördük.

**

Ancak seçimlerin normal ve kendi mecrası içinde devam etmesi halinde ise Ak Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanacağını düşünüyorum.

Beni bu düşüncelere sevk eden temel sebeplerden bir tanesi ise, MHP’nin zamana uygun seçi stratejisi geliştirememesi olarak görüyorum.

MHP günlük yaşamın bütün alanında medya, tanıtım v.s. gibi bütün alanları iyi kullanmalı ve bunu baskı aracı haline getirmelidir.

Şu anda Kahramanmaraş genelinde yayınlanan gazete, internet, tv ve sosyal mecrada bu ağırlığını ve baskısını hissettirmiş değildir. Bunun sağlanması halinde de seçimi zorlar ve hatta kazanabilir. Benim bu günkü gözlemlerim bu yöndedir.

Yarın şartlar değişebilir. Yarın farklı analizler yapabiliriz.

**

Geçen hafta Nurhak ve Elbistan ilçelerine gittim. Hiçbir siyasi parti ile görüşmedim. Sokakta insanlarla konuştum.

Nurhak ilçesinde Ak Parti’nin iyi bir isimle seçimlere girmesi halinde Belediye Başkanlığını CHP’den alabileceğini gözlemledim.

Sol seçmende bölünmüşlük var.

**

Geçen hafta Cuma gününü bir cenaze nedeniyle Elbistan’da geçirdim. Cenazeye katılanlar ve tanıdığım esnaflar ile sohbet ettim. Ak Parti’nin mevcut Belediye Başkanı Durmuş Küçük ile seçime girmesi halinde Durmuş Küçük’ün seçimi yine iyi bir farkla kazanacağını söyleyebilirim.

Elbistan’da her partili seçmenin olduğu bir kenar mahallede ki izlenimlerimin doğru olduğunu düşünüyorum.

2009 seçimlerinde Elbistan ilçemiz ile ilgili yazdığım gözlemler arşivde vardır.

Özellikle köylerden Elbistan ilçesine yerleşen büyük çoğunluk Durmuş Küçük noktasında hem fikirler…

**

MHP Pazarcık adayı Salman Özdoğan benim akranım. Liseyi birlikte okuduk.

İyi bir teşkilatçı olarak gözlemlediğim Özdoğan, biraz bütçe ve çaba ile Pazarcık ilçesinde seçimi CHP’nin elinden alabilir. Bu birazda Ak Parti’nin göstereceği adaya bağlıdır.

Ak Parti aday gösteriminde bir hata yaparsa ve bunu Salman Özdoğan iyi kullanabilirse 30 Mart’ta gülen tarafın MHP olacağını düşünüyorum.

**

Ak Parti’nin ilçe adaylarının belli olmasıyla birlikte, ilçelere gidişlerimiz artacak ve günü birlik gözlemler yaparak okurlarımızla gözlemlerimizi paylaşmaya özen göstereceğiz.

**

Ak Parti İl Başkanlığına Avukat Metin Doğan atandı. Sevgili Doğan yeni bir ekip ile yola devam edecek. Sanırım birkaç güne kadar yeni İl Yönetim Listesi oluşturularak kamuoyu ile paylaşılır.

Bize düşen, hayırlı olsun demek ve başarılar dilemektir. Görelim mevlam ne eylerse güzel eyler!...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi