Seçimlere 62 Gün Kala!...

Bugün 27 Ocak 2014 günü 30 Mart yerel seçimlerine 62 gün kaldı. 62 gün sonra sandık başına gideceğiz. Yaklaşık 680 bin seçmen kendilerini 5 yıl süre ile idare edecek Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlarını seçmek için sandık başına gidecekler.

**

Kahramanmaraş ilk defa Büyükşehir Belediye Başkanını seçecek. Kente uzaklığı 210 km olan Nurhak ilçesinin en ücra yerinde yaşayan insanlarda Büyükşehir için oy kullanacaklar.

Büyükşehir Meclis üyeliği büyük önem kazanıyor. Sanırım ilçe Belediye Meclisinin ilk sıralarında olanlar aynı zamanda Büyükşehir Meclis üyesi de olacaklar.

Bu arada ilçe Belediye Başkanlığı seçimlerinde “kontenjan aday” var mı yok mu, onu henüz öğrenemedim. Öyle bir uygulama var ise bu kontenjan üyeleri de Büyükşehir Meclisine girecekler mi? Henüz bilmiyorum.

**

Seçimlerin favori partileri Ak Parti ile MHP olacak. CHP bu seçimlerde elinde olan Nurhak ve Pazarcık ilçelerini kaybederse ve Ekinözü ilçesini kazanırsa da benim için sürpriz olmaz.

CHP Ekinözü adayı Fatih Vicdan’ın bölgede sesi oldukça gür çıkıyor. Nurhak ilçesinde ise Ak Parti ve MHP adayı da en az CHP adayı Ahmet Akkuş kadar şanslılar.

Orada son birkaç seçimdir CHP’ye oy vermeyen DSP’li seçmen belki de seçimlerin kaderini değiştirecektir.

DSP’li seçmen MHP yada Ak Parti adayına yönelirse CHP seçimi kaybeder.

Nitekim geçen hafta cenaze için gittiğim Nurhak’da karşılaştığım insanlarla yaptığım görüşmelerde CHP yeni seçmen kazanmak bir yana eski seçmeninde de sorunlar var.

Nurhak ilçesinde ben sürpriz bekliyorum.

Pazarcık ilçemize gelince; Bozdağ ailesinin siyasi gücünü biliyoruz. Ancak orada MHP adayı Salman Özdoğan’da güçlü bir isim ve seçimlere iyi hazırlanıyor.

Pazarcık ilçemizde her üç partinin de seçim kazanma şansı var.

**

Gözlemlerime göre ilçeler bazında Ak Parti en çok oyu Tüorkoğlu ilçesinde alır.

Göksun ve Afşin ilçelerinde MHP güçlü isimlerle seçime asılıyor. Ak parti bu iki ilçemizde seçimi garantilemiş durumda falan da değildir. Bana göre Elbistan’da Durmuş Küçük seçimi açık ara kazanır. Ben Elbistan ilçemizde şimdilik MHP adayına şans tanımayanlardanım.

**

Bu sabah Ak partili Onikişubat ve Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayları ile ilçe başkanları ziyaret etti.

Kendilerine bu nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum. Gerek Hanefi Mahçiçek ve Gerekse de Necati Okay kent kamuoyunda bilinen iki isim olarak proje çalışmalarına başlamışlar.

Hanefi Mahçiçek mahallelimiz, ağabey dediğimiz bir isim. Neler yapacağını bu millet iyi biliyor.

Necati Okay ise genç dinamik ve hedefleri olan bir isim. Her iki adaya da başarılar diliyorum.

**

MHP Onikişubat Belediye Başkan adayı Ziraat Mühendisi kadim dostumuz Yusuf Temizkan bir kalp spazmı geçirerek anjiyo oldu. Kardeşimize geçmiş olsun diyor, seçim çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Öte yandan MHP Esenyurt seçim bürosu açılışında yapılan menfur saldırı sonucu bir kişi yaşamını yitirdi. Merhuma Allah’tan rahmet, MHP teşkilatına da baş sağlığı diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mehmet TAŞ Arşivi