Osman Hulusi Üzüm

Osman Hulusi Üzüm

Seçim Süreci Başlıyor

Mevcut başkanlar çalışmalarını tekrar tekrar anlatırken milleti başarılarını ikna etmeye çalışırken genel merkezler de yerellerde  doğrudan veya anket şirketleri aracılığıyla yoğun bir çalışma gerçekleştirdi.

Yerel seçimlerin kesin yapılacak tarihi belli olmasıyla birlikte siyasi partilerde kendi çalışma takvimlerini ilan etmeye başladılar.

Belediye başkanları belirleme noktasında farklı stratejiler yürüten siyasi partiler mevcutların memnuniyet oranları ve yeni başkan adayları noktasında çalışmalarına hız verdiler.

Tüm bu çalışmalar devam ederken milletin diline dolanan  sözler iktidar partisini zorlayacağını gösteriyor.

Aslında nedenleri dahi bilinmeyen sadece  yürütülen  algı operasyonuna farkında olmadan dahil olan millete  gerçekleri   anlatmak  ve  projeleri faaliyetleri  hatırlatmak  zorlayıcı olacak.

Belediyeler ne kadar  proje üretirse üretsin, hizmet kalitesini artırırsa artırsın  bu   oluşturulan algıların önüne geçemediği sürece başarıları gölgelenecektir.

2002 sonrasında  gerçekleşen  seçimlere  baktığımız  zaman   aslında  ilk defa  yerel seçim atmosferi yaşanacak. Çünkü bundan  önceki   yerel seçim süreçlerinde  sürekli genel seçim atmosferi vardı ve bunun en etken nedenleri  ülkenin  içinde bulunduğu durumlar etkin olmuştu.

Bu  seçimde  ortaya  atılarak  her  ilde başarısız belediyeler  ve  memnuniyetsiz  vatandaş algısı empoze  edilerek  yaygınlaşmış durumdadır.  Hele ki ekonomik olarak sıkıntılı günlerden geçen Türkiye’de  milletin  yaşamış olduğu sıkıntılar bu algılarla birleşince  iktidar  partisi  için zorlayıcı bir seçim olacak gibi görünüyor.

Hain darbe girişimi sonrası  değişim ve yenilenme ile birlikte güçlü Türkiye mesajı verilen millet genel seçimlerde beklediği boyutta adaylarda değişim yaşanmadığı için birçok ilde oy düşmesi yaşandığı görülmüştü.

Yeni sistem ve  değişim  yenilik  söylemleri  millette  umut ışığı oluşturmuştu. Bu yüzden  yerel seçim sürecinde  AK Partinin  aday belirleme noktasında katı kuralları olacağı  ve hiçbir  kimseye  imtiyaz tanımayacağı  verilen  mesajlarda görülmekte.  Ayrıca  kadrolarda  büyük bir gençleşme  beklenilmektedir.

AK Partide  ekim başında kulislerde dolaşan Kasım ayında aday adaylık süreci başlayacağı,  Aralık ayı sonuna doğru adayların ilan edileceği konuşuluyordu ki öylede olacak gibi görünmekte..

 Parti  birçok ilde kendi adaylarına teklif götürmesi de diğer kulis haberi olarak dolaşmakta.
Kahramanmaraş’ta değişiklik hangi belediyelerde olur?

Tabi ki bunu şimdiden öngörmek çok  zor ama   bu seçimin  diğer  yerel seçimlerden farklı geçeceği  çok net görülmektedir. Bu yüzden  adaylar çok çok önemli olacaktır.
Biz Kahramanmaraş için en uygun adayların olacağına inanıyoruz  fakat  aday adaylık  sürecinde  aday adaylarının  söylemleri seçimi çok etkileyecektir.

 Bu yüzden  aday adayları kesinlikle  birlik söylemleri  vermesi ve yıpratıcı söylemlerden uzak durması gerekiyor.

Hepimiz için hareketli bir sürecin başladığını ve bundan sonra bahar gelene kadar  seçim atmosferinde olacağız.

İnşallah kişisel menfaatleri  doğrultusunda hareket eden ve toplumda karşılığı olmayan kişiler listelerde yer almaz.

Özellikle seçimin belirleyici bölgeleri  batı ve doğu bölgesi olacak. Bu illerde büyük yarışlar yaşanırken  iç anadoluda daha ılımlı bir seçim süreci yaşanacağı görülmekte.

Ne diyelim  şimdiden ülkemiz için hayırlı olsun…

Selam ve dua ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Osman Hulusi Üzüm Arşivi