Seçim Bitti, Ne Kazanıldı?

31 Mart Mahalli seçimlerini geride bırakırken bir çok dersleri de beraberinde getirdi. Tuhaf bir seçim atmosferi yaşadık. İttifaklar, Genel seçim mi? Yerel seçim mi?. Bir tarafta 17 yıldır iktidar olamayan kesimin intikam oyları, AK Partili cenahın içerisinde kırgın bir kesimin ders verme oyları, cemaat oylarının durumu iç içe yaşandı.

Çok şükür yine güvenli bir seçim atmosferi gördük. Demek ki artık seçimi hazmediyoruz, saygı ile karşılıyoruz. Bu güzel bir demokrasi kültürüdür.

Sayısal olarak seçimin galibi AK Parti olmuştur. 2 puan daha oylarını arttırmıştır. Beka sorununu Doğu iyi anlamış ama Batı da fark etmemiş. Çünkü Batı için beka sorunu değil ekonomi ön sıralardaydı. Aslında Batı için yatırım da önemli görülmedi, çünkü artık yatırıma da doyulmuştu. İstanbul ve Ankara’nın seçimi tartışma yarattı. Kıran kırana seçim yaşandı. İtirazlar henüz değerlendirilme aşamasındadır.

Bu seçimde sessiz sedasız MHP, 8 il iken 12 il kazandı. Keçiören’ den Büyükşehire oyun çok az çıkması da düşündürücüdür. İP ise hiç bir şehirde kazanmamıştır. HADEP ise doğuda oy kaybına uğramıştır.

Anlaşılan o ki bazı kesime yatırım, hizmet hiç önemli değil, fanatik bir görüş içerisindeler. Tabii ki bu onların tercihi, o zaman buralara da artık yatırım yapılmamalı, belki oy oranları yüksek olan yerlere artık daha ağırlık verilmeli, belki de artık oraların onura edilme vakti gelmiştir.

Artık ders vermek isteyenler ders verdi mi? Sonuçtan memnunlar mı? İktidar, verilen dersi anladı mı? Aday seçiminde hata yapıldı mı? Milletin tercihi değil de emri vaki aday seçimi yapıldı mı? Belediyelerde yolsuzluk, adam kayırma var mıydı? Soruşturmalar adil yapılıyor muydu? Elbette bunun sebepleri üzerinde çok değerlendirilmeler yapılacaktır.

CHP bu seçimde umduğunu buldu mu? Yenilen güreşe doymazmış. Ama şimdilik Ankara ve İstanbul sonucu CHP yi memnun etmiştir.

Huzur ve barış içerisinde geçen seçim Milletimize hayırlı olsun. Ülkemiz, dış güçlerin, şer güçlerin oyununa gelmeden hizmet rekabeti içerisinde bir ortam olması dileğiyle, saygılar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer IŞIK Arşivi