Abdulbaki GÜNIŞIĞI

Abdulbaki GÜNIŞIĞI

Sayın Valim Bu Sesi Duymaz mısınız?

Şehrimizin 12 Şubat ilçesi bulunan bir ismi bizde mahfuz ilk öğretim okulunda 37 öğrence günlerdir okula gitmiyor. Bu öğrencilerin neden okula gitmedikleri, galiba 12 Şubat Kaymakamını ve milli eğitim müdürünü ve okulun müdürünü hiç ilgilendirmediği için, bu güne kadar bu mesele ile ilgili olarak her hangi bir işlem yapılmamış ve bu çocuklar günlerini evlerinde okul özlemi ile geçirmektedirler. Milli eğitimin, ne kadar milli olduğu hakkında herkesin söyleyecek bir sözü vardır. Yapboz tahtasına dönen eğitim sistemimizin, öğrenciler üstündeki menfi etkisini söylemeye gerek yok iken üstüne üstlük, atamalar ve yer değiştirmeler neticesinde, aynı sınıfa beş defa öğretmen atanması, öğrenciler üzerinde nasıl bir etki yapar sorusunun cevaplandırılması gerekmez mi?

Adı geçen ilköğretim okulunda, 2-E sınıfına dönem başından itibaren nerede ise on beş günde bir öğretmen atanmış, her gelen öğretmene alışmaya çalışan öğrenciler, geldiğinden on beş gün sonra değişen öğretmenler yüzünden okuldan soğumaya ve derslerinde gerilemeye başlamışlardır. Bu keşmekeşin sorumlusu kimdir. Neticesinde okula öğrenciler ile ilişkisi güzel kuran, başarılı ve değerli bir öğretmen atanmış. Bu öğretmen çocukların geri kalmışlığını ve okula intibak etmekteki sıkıntılarını gidererek onları tekrar kazanmış ve öğrenciler bu güzel öğretmen ile beraber derslerinde başarılar göstermeye ve okula şevkle gitmeye başlamışlardır. Aksilik devam edecek ya, milli eğitim bu öğretmeni de görevden alınca, hem öğrenciler ve hem de bu duyarsızlığa artık tahammül edemeyen veliler isyan etmişlerdir. Bu öğrenciler bu çok sevdikleri ve üstelik başarılı öğretmenlerini görmeyince okula gitmemeye başlamışlardır. Bu çocukları okuldan ve eğitimden soğutan okul idarecileri, milli eğitim mensupları ve meseleye duyarsız kalan 12 şubat kaymakamını zatınıza şikayet ediyoruz.

Öğrenci velileri 11,02,2019 tarih ve 1228 sayılı dilekçe ile 12 şubat ilçemiz kaymakamlığına bu meselenin halli için başvurmuşlar, fakat aradan geçen süre zarfında herhangi bir gelişme olmamış ve çocuklara okulu ve kendini sevdiren hocaları okula gelememiştir. Sayın valim, sesimizi duymanızı istiyoruz. Bu sese sizde kulak tıkar iseniz, bu dilekçemizin takibini bakanlığa ve cumhurbaşkanlığa kadar yapmaya karar verdiğimizin bilinmesini istirham ederiz diyorlar.

Kahramanmaraş ilimizin eğitim sıralamasında ki vahim durumunu Maraşlı biliyor. Bu vahim durumumuzun neden devam ettiğine küçük bir örnek olarak bu öğretmen atamalarını gösterebiliriz. Bu nasıl bir iştir anlayan beri gelsin. Bu kadar sık öğretmen atanmasının müsebbibi kimdir, bu atamaların küçük yüreklerde bıraktığı etkiyi bilenler neden bu meseleye duyarsız kalmışlardır.

Okul müdüründen, Milli eğitim Müdürlüğünden ve Kaymakamdan ümidini kesen veli ve öğrenciler, ilin son yetkili makamı siz sayın Valimize iltica etmişlerdir. Burası il bazında son makamdır. Buradan netice alınamaz ise bunun vebali bütün Maraş eğitim camiası ile mülki idarenin olur. Bundan sonrası sayın valimizin ilgisine muhtaçtır. Bu ilgiyi ve çocuklarımızın okula kırgınlığını gidermelerini ümit ile bekliyoruz. Her şey Rabbimin rızası içindir vesselam.

  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdulbaki GÜNIŞIĞI Arşivi