Abdulbaki GÜNIŞIĞI

Abdulbaki GÜNIŞIĞI

Sanayi Sitesi inşaatı ve elektrik sorunumuz

Defalarca yazdığım bir konuda bir daha yazmak zorunda kaldığım için okuyucularımdan özür dilerim. Fakat hemen hemen her konuda cumhurbaşkanından arkada kalan, hatta onu hiç dinlemeyen veya arkasından vuran kişi ve kurumlar vardır. Bu kurum ve kişilerden bazıları belediyeler, bazı an elektrik işletmeleri ve bazı anda ismi ticaret odası veya ticaret ve sanayi bakanlığı olan kurum ve kuruluşlardır.

Bu gün bu yazımı yazmama sebep olanlar ise bunların tamamıdır. Sayın cumhurbaşkanı ülkede istihdam olsun diye kanun üstüne kanun çıkartır iken. Destek üstüne destek hazırlatır iken, bu uygulamaları yapması gereken kurum ve kişiler ise işleri nasıl uzatır ve ipe nasıl un sereriz diye çalışmaktadırlar. Kahramanmaraş yeni sanayinin, altı yıl boyunca çadır kent işgalinde kalan kısmı boşaltılalı nerede ise iki yıl oldu. Bu alana yapılacak bina ve işyerleri için çalışmalar aralıksız sürüyor. Bazı binaları kaplumbağa hızı ile kooperatif yapar iken, kendi arsasına kooperatif dışında bizzat kendi çabaları ile yapanlar oldu.

Bu inşaatların her birisinin sahipleri ciddi sanayici esnaf olup, mühim miktarda insan istihdam eden, büyük çoğunluğu ihracat yapan işletme ve kişilerdir. Bu insanları iki yıldır bitirilemeyen alt yapılar nedeni ile çektikleri eziyeti görüp de kılını kıpırdatmayan yetkililer insanları çileden çıkarmışlardır. Başta Ankara’ya vekilimiz olarak gönderdiklerimizin vurdumduymazlığı, işi gücü bırakıp bütün enerjisini, Sayın Erkoç’u harcamak için kullananlar, bu çabalarının büyük hazzını yaşamaktan, esnafın bu çilesini görmemektedirler. O kadar büyük işlere imza atan bir belediye başkanını harcayan zevat, yıllardır istihdamın önündeki en büyük engel olan, yeni sanayi ve benzeri yerlerin alt yapılarının yapılmaması olduğunu ve bunda kendi ihmalleri olduğunu bilmektedirler. Bile bile bu rezilliği seyretmektedirler.   Oradan buradan kablo çekerek inşaatlarını iyi kötü bitiren bu firmalar, onlarca yeni istihdama sebep olacaklardır, eğer elektrikleri çekilip çalışmaya başlarlar ise.

Bu işlere müdahil olması gereken ticaret ve sanayi odası, aidatlarını aksattıkları gün hatırlayıp aradığı bu üyelerinin, elektrik çilesini görmemezlikten gelmektedir. Asıl işi istihdam önündeki engelleri kaldırıp, üretimi arttıracak tedbirler almak olan ticaret ve sanayi bakanlığının ise bu vahim durumu seyrettiğini söylemek zorundayım. Sanayi kooperatifinin ise bu mesele hakkında ne tür bir çaba içinde olduğundan habersizim. Belediye başkanlığının ise bu meselede alt yapı yönünden büyük ihmali olduğunu söylemek zorundayım.

Bütün bu kurumlar işlerini yapmayınca, esnaf çamurun içinde binalarını büyük bir çaba ile yapmaya devam etmektedir. Yapılan bu binaların bir kısmı bitmiş fakat o binalara can verecek elektrik olmadığından atıl halde beklemektedir. Bu bekleyen her bina yeni istihdam için bir ümit demek olup, bu yapılan yanlışın bir an düzeltilmesi gerekmektedir. Sayın cumhurbaşkanımıza buradan şikâyetimdir. Bu her işi savsaklayan kurum ve kuruluşları size havale ediyorum. Ülkemizin kalkınması için tek yolun üretim olduğunu her kes anlamış iken, hala anlamamış gibi yapan, her işi yavaştan alıp insanları çileden çıkartan bu o makamlardan almanızı ve işi yapacak insanlara tevdi etmenizi bekliyoruz. Aksi halde bu gidiş ile ne istihdam artar ne döviz fiyatları düşer.

Vazifesini yapmayan insanları o görevde tutarak ödüllendirmeyiniz. Her işi Allah rızası için yapan insanları görevlendirip, istihdamın önündeki bu basit engelleri kaldırmayanları kulağından tutup atmanızı acilen bekliyoruz. Her şey Rabbimin rızası içindir. Vesselam.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdulbaki GÜNIŞIĞI Arşivi