M.Fatih ERDOĞAN

M.Fatih ERDOĞAN

Şampiyon

Son yıllarda bilim adamları tarafından dillendirilen bir söylem var. Bu söyleme göre; “Geleceğin Problemlerini Sosyal Bilimciler Çözecekmiş.”

El-hak doğru; sinir, stres, depresyon son yüzyılın en önemli hastalıkları arasında sayılıyor. Ülkemizdeki insanların hemen hepsi daha şimdiden bu hastalıkların birine yakalanmış gibi.   İnsanımız günlük yaşamda nerdeyse bir birini yiyor. Karşılaşılan olumsuzlukların boyutu oldukça endişe verici bir düzeye ulaşmış durumda. Bu durum, kişiye hem bedenen hem de ruhen zarar veriyor.

Bu rahatsızlıkların en zararsız etkisi, kişinin bağışıklık sistemini zayıflatması, yorgunluk ve halsizlik meydana getirmesidir. Tedavi edilmediği zaman sinirlilik artmakta cinnet boyutuna ulaşmaktadır.

Bozulan insan ilişkilerini yeniden düzenlemek, öfke ve cinnet haline sebep olan algıları ortadan kaldırmak, bizi biz yapan değerlerimizi tekrar ön plana çıkarmak ise Sosyal Bilimcilerin işi olarak gözüküyor.

Geleceğin Sosyal Bilimcilerini yetiştirmek amacıyla Fatih Koleji tarafından 10 yıldan beri “Sosyal Bilimler Olimpiyatları” yapılıyor. Bu Olimpiyatın Sahne Sanatları Kategorisinde bu seneki şampiyon “Özel Öz Derya Kolejimiz” oldu.

Bu organizasyonda öğrencilerin sosyal bilimlere ilgisini çekme, öğrencilere sosyal bilimleri sevdirme, sosyal problemlerin çözümüyle ilgili araştırma yapma, bulguları yorumlama, sunma gibi becerilerini ve toplumu olumlu yönde geliştirecek fikir üretme alışkanlıklarını geliştirme hedeflenmektedir.

Ülkemizde sayısal branşlarda pek çok olimpiyat, yarışma ve etkinlik düzenlenirken sosyal bilimler alanında maalesef öğrencilerin kendilerini gösterebilecekleri etkinlik sayısı çok azdır.

Hele hele Türkiye genelinde ilkokul ve ortaokulların katılabileceği bir olimpiyat olması açısından Fatih Kolejinin düzenlemiş olduğu Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı (SOBİO) ilk ve neredeyse tektir.

SOBİO sayesinde ülkemizin dört bir yanından öğrenciler bir araya gelmekte, sosyal bilimler alanındaki yeteneklerini, çalışmalarını sergileme imkânı bulmakta ve ülkemizin doğusundan batısına belki de ömür boyu sürecek dostluklar kazanmaktadırlar. 

Özel Öz Derya Kolejine Olimpiyat birinciliğini kazandıran ekibin hocası Kahramanmaraş’ta tanınmış bir eğitimci; Türkçe Öğretmeni Nevzat Tarakçı. “Ah Minel Aşk” isimli oyunu sahneleyen ve yarışma sonunda büyük beğeni toplayarak Olimpiyat birincisi olan yedinci sınıf öğrencileri Esin Julia RATHERT, Başak KARAKOZAK, Ece GÖKPINAR, Melisa Eda BASTIRMACI ve Furkan ÖZDEMİR.

Okul Kurucusu Alişan Türköner, Okul Müdürü Mehmet Fatih Erdoğan, Türkçe Öğretmeni Nevzat Tarakçı ve Olimpiyat birincisi öğrenciler Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç ve Sayın Valimiz Şükrü Kocatepe tarafından kabul edildiler.  

Bu kabullerde kendilerine destek verildiği takdirde; önümüzdeki sene bu etkinliği ilimizde yapabileceklerini söylediler. Gerek Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Fatih Erkoç  gerekse Sayın Valimiz Şükrü Kocatepe tarafından olumlu cevap aldılar.

Sayın Valimiz de, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız da; “Kahramanmaraş’ın eğitimine katkı sağlayan kim varsa onun yanında olacağız” diyerek önümüzdeki sene SOBİO formatında bir olimpiyat yarışmasının Özel Özderya Koleji öncülüğünde Kahramanmaraş’ta yapılabileceğinin müjdesini vermiş oldular.

İlimizin eğitimine yaptıkları katkılardan dolayı kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Dünya âleme; “Maraş’ın Ruhu Şiirdir” dedirten “Yedi Güzel Adamın” attığı tohumları fidanlaştıracak nesillere şimdiden selam olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M.Fatih ERDOĞAN Arşivi