Pardus ve Büyükşehir Belediyesi

Pardus bir Türk Milli İşletim sistemidir. ABD ve batı emperyalizmi karşısında savunma, teknolojik konularda yerli diyebileceğimiz Tübitak tarafından geliştirilen bir sistemdir.

Windovs işletim sistemi ABD’li bir firma tarafından geliştirilmiş ve dünyada en yaygın kullanılan bir işletim sistemidir. Bu sisteme bizlerin müdahele etmesi mümkün değildir. Sistem size hangi imkanları sunuyorsa siz ona razı olmak zorundasınız.

Ben Pardus işletim sistemi ile 2009- 2010’larda tanıştım. Bilgisayarımın birine kurdum. Ancak fotoshop ve Word dediğimiz iki çalışma alanında istediğim verimi alamadığım için vaz geçtim.

**

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

Türkiye şu anda ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda ciddi saldırı altındadır.

Devletimiz yerli ve milli yatırımlara öncelik vermektedir. Bunlardan en önemlilerinden biri ise milli yazılımdır.

Tübitak tarafından geliştirilen Pardus işletim sistemi de bu milli yazılımlardan biridir.

Milli yazılımların konuşulduğu şu günlerde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi öncü rol üstlenerek Pardus işletim sistemine geçti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ilk başlatan Belediye Başkanı oldu. Büyükşehir bir adım daha ileriye giderek Kahramanmaraşlıya çağrı yaptı.

baskan-erkoc-odulunu-aldi.jpg

 

Milli yazılım pardus işletim sistemine geçmek isteyenlere yükleme ve teknik servis vereceğini kamuoyu ile paylaştı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Bekir Sincar ve ekibi bu konuda ciddi çalışmalar ortaya koydu. Şu anda birçok Belediyeye bununla ilgili bilgi paylaşımı yaparak örnek oluyorlar.

Yaptığım görüşmelerde sistemde tek sorunun mühendislerin çizim proğramı ile tasarımcıların kullandığı proğramda sorun yaşanıyor. Bunu da çözmek için Tübitak başta olmak üzere yazılımcılarla görüşmeler yapıldığını bunun da yakın bir zamanda çözüleceğine inandıklarını ifade ettiler.

Ayrıca Pardus’a katkı yapmak ve yazılım geliştirmek için dünyanın her yerinde elektronik postalar geldiğini ifade eden yetkililer bu konuda bütün desteği veren Başkan Fatih Mehmet Erkoç’a da ayrıca teşekkür ediyorlar.

**

DEĞİŞİM KAHRAMANMARAŞ’TAN BAŞLAYABİLİR

Büyükşehir Belediyesinin Türkiye’de ilk olarak başlattığı milli işletim sistemi ile entegre çalışmalar, yazılımlar büyük bir heyecanla devam ediyor.

Burada hepimize düşen görevler vardır. Milli düşünmeliyiz. İhtiyaçlarımızı yerli tedarikçilerin çıkardığı ürünlerden gidermek ve bu ürünlere sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum.

Kahramanmaraşlı sanayiciler bu sektöre yatırım yapmalıdırlar. Bununla ilgili AR-GE çalışmaları içine girmelidirler.

Bizler 1 ton buğday veriyor küçücük bir parça alıyoruz. Bunu tersine çevirmeliyiz. Bunun içinde çok çalışmalıyız.

Bu konuda öncü rol üstlenen Kahramanmaraş Belediyesine ve Başkan Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi