Mehmet Dobaoğlu

Mehmet Dobaoğlu

PARA OYUNLARI

“Para gönül kapısı hariç bütün kapıları açar ve para kasasının anahtarı da kimdeyse, sultan odur.”

Atatürk’ün dediği gibi: “Ekonomik bağımsızlığını elde edememiş milletler, siyasi bağımsızlığını da elde edemezler!” ve dışarıya bağımlılığımızda bitmez.

Bir önemli tespiti daha yapıp konumuza girelim. Bana göre Türkiye’nin ekonomik kurtuluş reçetesini yazan kişilerden birisi o, kimden bahsediyorum. Prof. Dr. Mete Gündoğan’ın Narkoz kitabının arka kapağında da yer aldığı gibi Nathan Rothschild’in şöyle diyor: “Kimin kral olduğu umurumda değil. Çünkü para arzını kim kontrol ediyorsa, imparatorluk da onundur.”

Dünyada para arzının kimler kontrol ettiğini de iyi kötü piyasayı takip edenler bilirler bu kurumları, hani her gün döviz ve altın kurlarını ayarlayanlardan söz ediyorum.

Şimdi yeni bir dünya düzeni kurmaya çalışıyorlar, tabi yine para ve teknoloji üzerinden bunu yapacaklar ve şu anda bunun hazırlıkları devam ediyor. Ama bu defa paranın kontrolünü tekel de toplamak zor gibi görünüyor, ortaya fikir ayrılıkları çıktı. Bir kısmı eski sistem üzerinden devam edelim diyor, bir kısmı hayır diyerek, kral tek başıma ben olmalıyım iddiasında ki son zamanda bu konuda ciddi sürtüşmeler oluyor, hatta savaş çıkartmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Sonunu Allah bilir, bakalım ne olacak takip ediyoruz.

YENİ DÜNYA DÜZENİNDE PARA

Bu küreselcilerin hesabına göre: “Tüm dünyada tek bir para sistemi olacak. Kişiler, örgütler ve devletler artık bu sisteme bağlı olacaklar… Peki son durum ne? Dilipak diyor ki: “Yeni kripto paraları, süper bilgisayarlar ve yapay zekâ üretecek. Ama bu süreçte global ölçekte para hareketleri izleniyor, haritalanıyor ve hareketlerin yönü izleniyor. Hem üreticiler hem sistem için aktörler ve hem de kullanıcılar sistemin yakın takibinde.

FED Başkanı Jerome Powell, 18 Mart’ta şimdilik merkez bankalarının kâğıt para yanında dijital paraya geçmelerini beklediklerini açıklamıştı.

Bu yolla Dünyada kripto para ile bir ekonomi darbesi ile devletler kontrol altına alınabilir. (En önemli sorun bu) Peki “Dijital paranın hedefi zaten bu!”

“Sistemde tekillik ve dönüştürülebilirliği sağlamak istiyorlar! Biz pandemi ile uğraşırken onlar tüm dünyada CBDC dijital paraları kullanıma geçirmeye çalışıyorlar. Kademeli olarak ülkelerde maaş ödemeleri, vergiler, krediler, transferler vs dijital para ile yapılarak büyük bir dönüşüm başlatılacaktır. Paranın karşılığı olan mal, hizmet ve emek gücü tamamen dijital sisteme eklemlenecek ve ardından kripto para birimi tek para olarak tedavüle sokulacaktır. Dijital para birimlerinin (CBDC’lerin) ulusal ve uluslararası piyasada kullanımına ilişkin sadece ulusal değil, uluslararası çalışmalar yapılıp, konunun teknik yanı dışında hukuki zemini ve sistemin işletilmesi ile ilgili ülkeler arası ortak bir anlayışın hakim olması gerekir. (Kaynak 01 Nisan 2021Öküz mü iklim değişikliğine yol açar kripto para mı? Yeni Akit Dilipak)

ESKİ SİSTEM Mİ, YENİ SİSTEM Mİ?

Eski sistem yani dolar üzerinden devam eden sistem de artık sona gelindi, çünkü dünyada o kadar çok karşılıksız para basıldı ki, saklanacak tarafı kalmadı. Yeni sistem ise yukarda ifade edildiği gibi tek para ama aynı ellerde kontrol edilmek isteniyor, bu ulus devletlerin sonu olur. Şimdi eskide b*k, yeni de hiç fark etmez. Çünkü her ikisinde de paranın kontrolü şeytanilerin elinde olacak. Bizim yapmamız gereken şey, kripto paranın en azından kendi kripto paramızın veya dijital paramızın kontrolünü kendimiz yapmamız gerektiği şeklinde ortaya çıkmaktadır. Altın karşılığı kripto para üretilmelidir.  Altın borsası da işin içinde olmalıdır. Bankalarda bu konuda bir altyapı oluşturulmalıdır. Dilipak bu işlerle yakından ilgilendiği için o der ki: “Bizim Milli Data merkeziniz yok. Yapay zekâ ile çalışan Süper bilgisayarınız yok, bir arama motorumuz bile yok. Komponent(bileşen)üretmiyorsunuz, işletim sisteminiz yok, Milli bir sistem/yazılım güvenliğiniz yok. FED şimdiden Digital Paraya geçiş için hazırlık yapmaya başladı bile. FED’in senaryosu bütün dünyada geçerli tek bir para sistemi olacak öyleyse bu işe hazırlıklı olmalıyız. “(Kay.Kripto ilişkiler/Abdurrahman Dilipak21.04.2021)

Görülen o ki şu anda pazarlıklar ve hazırlıklar yapılıyor, sizde hazırlığınızı yapın bakalım kimler kazanıp, kimler kaybedecek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Dobaoğlu Arşivi