Özür kabahatten büyük olursa

Değerli okurlarım birkaç gündür sosyal medyada gündem olan bir hadisenin canlı şahitleriyiz. Öncelikle Allah kimseyi böyle zor bir süreç içerisinde çaresiz bırakmasın diyorum. Hem milletin vekili olacaksın hem de milletin anasına bacısına galiz küfürler ederek sözün bittiği yere geleceksin.

Zor mu zor.

Çaresiz mi çaresiz.

Oldu bir kere deme lüksü de yok.

Ben yaptım oldu deme lüksüde yok.

Yapılacak belki de en makul şey derhal istifa ederek milletin vekilliğinden çıkmak ama bu  kolay değil, kolay olsa bile birçok açıdan çözüm değil.

Yukarı tükürsen bıyık. Aşağı tükürsen sakal.

Stres katsayısı ne kadar artarsa artsın, tahrik, tahkir. Nefis, şeytan ve insana mahsus  başka zaaflar ne kadar işin içine karışırsa karışsın ağızdan çıkanı kulak duymalı ve akıl sansürünün terbiye ettiği kelimler dışında cümle kurulmamalı ve söz söylenmemeli.

Bu gerçeklikten dolayı olsa gerek, söz gümüş ise sükût altındır denir veya iki kulak bir dil olduğuna göre iki dinle bir söyle denir.

Sözü ağızda tutamayarak kusan insanların yaşadıklarına mesleğim gereği sık şahitlik eden bir vatandaş olarak böyle bir durumda her türlü zorluğuna rağmen mümkünse, aklı selim ile hareket ederek önce hakaret edilenlerden başlamak üzere nerede ise her vatandaşımızdan helallik alınmasının yararlı olacağına inanıyorum.

Geçmişte yaşanılmış benzer olaylar  oldu.

Ancak görünen o ki, bu küfürbaz acezeyi sadece partisi değil lgbt’lisinden trolüne, topçusundan popçusuna , fondaşından yoldaşına nerede ise tüm muhalifler alkışları ile allama pullama ve durumdan vazife çıkartma peşinde.

Anlı şanlı kadın örgütlerinden ise şu ana kadar tek bir tık yok.

Yıllar önce bir TV programcısının başına gelenleri hatırlarsınız. Bir gecede nerede ise ülkenin dört bir yanında nümayişler yapılmış epey bir süre toplumda gündem olmuş ve bu proğramcı sadece işini değil itibarını da kaybetmişti.

Kanatılmaya müsait yerlerin  kaşınmasına müsaade etmeyerek  benzer olayların çıkması engellenmeli ve avuç ovuşturan yerli ve yabancı  mihraklara sevinç çığlıkları attırmamalıyız. Gemimiz zaten yeteri kadar su almış daha fazlasına fırsat vermeyerek sahili selamete çıkmalıyız.

Tuzu kuru sırca köşk sakinleri her zaman sığınacak liman bulabilir. Sığınacak limanı olmayan büyük çoğunluğu teşkil eden vatandaşlarımızın cennet vatanından cüda olmaması için birlik ve bütünlük içerisinde olması gerekiyor.

Siyaset kurumunun yerli olmayan unsurları bu ve benzer olayların çıkmasını, oluşacak kaos ortamından  beslenerek semirmeyi arzuluyor olabilir. Elini büyük taşın altına koymuş idare erkimize her zamankinden daha fazla görev ve sorumluluk düşmekte.

Seçim sathı mahalline girmediğimiz halde günümüz olağanüstü şartlarında  yaşanılan olumsuzlukları fırsat belleyerek vurun abalıya cinsinden ortalığı toz duman edebilecek unsurlara fırsat verilmemeli.

Sosyal medyayı sallayıp   insanların  saf ve temiz duygularını istismar ederek durumdan vazife çıkarıcı fırsatçıların  pusuda beklediğini hiç unutmayalım.

Küfürbazın defterini dürecek savcılık soruşturması başlatıldı.

Bundan sonrası hâkim ve savcılarımıza düşüyor değerli hemşerilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dr. Ali Akben Arşivi