Önce Ahlak ve Dürüstlük

Dini ve ideolojisi ne olursa olsun, bir insanda aranacak en önemli vasıflar; ahlak, vicdan, dürüstlük, ahde vefa ve insana saygıdır. Bunlar onda yoksa kişi Müslüman olsa ne yazar, liberal olsa ne yazar! (Atilla Yayla)

Dün sosyal medyada değerli dostum Ak Parti Dulkadiroğlu Belediye Başkan aday adayı Mehmet Akpınar yukarıda ki paylaşımı yapmıştı. Etkilendim bende duvarımda paylaştım.

Geçen akşam 18 Aralık 2018 Salı günü Aksu TV’de artı-eksi programında da naçizane dilimin döndüğünce bazı toplumsal ve siyasal mesajlar verdim. Vermek istediğim mesajlarda ana unsur; ahlak, ciddiyet ve merhamet üzerineydi.

Kim ne kadar üzerine aldı, onu bilmiyorum. Bize düşen görev; dik ama diklenmeden ilkeli, ahlaklı ve ülke birliği üzerine kalem oynatmak, yazmak ve konuşmaktır. Ben bunu yapmaya çalışıyorum. Başarılı ya da başarısızlığım noktasında da bir endişe taşımıyorum. Çünkü sokağa oynamıyor vicdanlara oynuyoruz.

Yukarıda paylaştığım ve yazı konusu olarak ele aldığım Ailla Yayla’nın yazısına gelecek olursak;

Makul anlayışlar, başkalarının görüşlerine saygı duyan anlayışlara sende büyük saygı duyarım.

Ne yazık ki, son yıllarda insanlarımızın kamplaşmasına, ayrışmasına hiç gönlüm razı olmuyor. Çünkü Emperyalizm bu güzel ülkeyi tank ile top ile ele geçiremeyeceğini çok iyi bildiği için toplumda tefrika oluşturma gayreti içindedir.

Bizler burada uyanık olmalıyız. Başkalarının gazına ve sözüne gelmemeliyiz.

Müslüman uyanık olmalıdır.

Müslüman ahlaklı, adaletli ve merhametli olmalıdır.

Günlük hayatımızda adaleti elden bırakmamalıyız. Küçücük menfaatler için iftira, gıybet yapmamalıyız.

Merhametli, adil, ahlaklı ve vicdanlı hareket etmek zorundayız. 

Biz-onlar diye bir şey yoktur. Hepimiz diyebilmeliyiz. İnsanları siyasal düşüncelerinden dolayı ötekileştirme gayreti içinde olmamalıyız. İşte bunu başarırsak her şeyi başarırız.

Bu günün sevindirici haberi olarak ifade edebileceğim husus Milletvekili Ahmet Özdemir kardeşimizin ikinci defa baba olmasıdır. Yeni doğan erkek bebeğimiz ve eşinin sağlık durumu iyidir. Kardeşimizi tebrik ediyorum. Allah mutluluklarını bozmasın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi